ABD eski başkanı Trump, Twitter hesabının tekrar açılması için mahkemeye başvurdu

Sosyal medya platformu Twitter ile birlikte YouTube ve Facebook, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel hesaplarını 6 Ocak'ta Kongre olaylarına katkıda bulunduğu ve 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle kalıcı olarak askıya almıştı.HESABINI TEKR.

ABD eski başkanı Trump, Twitter hesabının tekrar açılması için mahkemeye başvurdu

Sosyal medya platformu Twitter ile birlikte YouTube ve Facebook, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel hesaplarını 6 Ocak'ta Kongre olaylarına katkıda bulunduğu ve 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle kalıcı olarak askıya almıştı.

HESABINI TEKRAR AÇTIRMAK İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Trump, Twitter'in kapatılan hesabını açması için federal mahkemeye başvurdu. ABD medyasında yer alan haberler de, Trump'ın avukatlarının, Florida'daki federal mahkemede Twitter ve Üst Yöneticisi Jack Dorsey'e karşı ihtiyati tedbir davası açtığı ifade edildi.

"KONGRE ÜYELERİNİN ZORLAMASIYLA KAPATILDI"

Dava dilekçesinde, Twitter'ın Trump'ın hesabını Kongre üyelerinin zorlaması nedeniyle kapattığı savunularak, "Bu ülkede siyasi söylemi kontrol etmek için tarihte eşi görülmemiş ve demokratik tartışmaya yönelik son derece tehlikeli bir şekilde güç kullanıldı." ifadesine yer verildi.

TALİBAN'IN HESABININ AKTİF OLMASINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Twitter'ın kapatma kurallarını seçici şekilde uyguladığı belirtilen dilekçede, buna örnek olarak Afganistan'daki Taliban yönetiminin aktif olarak kullandığı hesap gösterildi.

ABD eski başkanı Trump, Twitter hesabının tekrar açılması için mahkemeye başvurduAA / Islam Doğru - Son Dakika Haberleri ABD'li eski askerler, Ermeni köylerinde çocuklara gerilla eğitimi veriyor

ABD'li eski askerler, Ermeni köylerinde çocuklara gerilla eğitimi veriyor

ABD'nin yeni silahı deşifre oldu! Ordu için gizli çalışmaların yapıldığı tesiste çekilen fotoğraf ortalığı karıştırdı

ABD'nin yeni silahı deşifre oldu! Ordu için gizli çalışmaların yapıldığı tesiste çekilen fotoğraf ortalığı karıştırdı

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER