ABD Kongre Binası Yakınındaki Polis Noktasına Saldırı: Bıçaklı Saldırgan ve Bir Polis Öldü

Barikatlarla çevrili olan ABD Kongresi'nin yakınındaki bir polis kontrol noktasın yapılan saldırıda bir polis hayatını kaybetti.

ABD Kongre Binası Yakınındaki Polis Noktasına Saldırı: Bıçaklı Saldırgan ve Bir Polis Öldü

Barikatlarla çevrili olan ABD Kongresi'nin yakınındaki bir polis kontrol noktasın yapılan saldırıda bir polis hayatını kaybetti. Araçla barikata çarpan saldırgan da vurularak öldürüldü.

s-47493a6bccd419aa8adf2a07abffd5dfacda30
Kongre polis müdürü, olayın bir saldırı olduğunu doğruladı ve saldırıda yaralanan bir polisin daha hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.Şüphelinin araçtan elinde bıçakla çıktığı ve uyarılara karşın bıçağı indirmediği kaydedildi. Kongre polisinin silahla şüpheliyi vurduğu da açıklandı.Hayatını kaybeden polis memurunun bıçakla mı yoksa araçla çarpma sonucu mu hayatını kaybettiği söylenmedi.Washington polis müdürü olayla ilgili "Terörizm bağlantılı görünmüyor" dedi. Saldırganın kimliğinin polisçe önceden bilinmediği de kaydedildi.

Olay yerinden ilk görüntüler

6 Ocak saldırısından sonra güvenlik önlemleri artırıldı

s-728b4b324bd5be660a411355106de9c9c43a9b
Olayla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan Kongre polisi, şüphelinin gözaltında olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada "...biri aracını iki ABD Kongre polisi üzerine sürdü" denildi.Polis barikatına çarpan aracın ön tarafının oldukça hasar aldığı olay yerinden elde edilen görüntülerde dikkat çekti.Türkiye saati ile 8 sıralarında yaşanan olay sonrası başkent Washington'un merkezinde güvenlik tehdidine karşı polis önlemleri genişletildi.6 Ocak'ta başkanlık devir teslim töreninden birkaç gün önce, Trump taraftarı protestocular Kongre'yi basmıştı. Bölge o zamandan bu yana barikatlarla çevrili durumdaydı.O gün yaşanan olaylarda bir polis memuru ile birlikte 5 kişi hayatını kaybetmişti. 300'den fazla kişi hakkında saldırı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldı.BBC Türkçe Türkiye'de Yatak Bulunamadığı İçin Bir Kadının Öldüğü Gün, Londra'dan Özel Uçakla 'Hasta' Getirildi - Milletvekilliği Düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu Tutuklandı - Ceza Sonrası 'Bittim Ben' Diyerek Aracını Bırakan Minibüs Şoförünün İsyanına Destek Çığ Gibi Büyüyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER