ABD Kongresi'nin yalancı üyesinden hırsızlık itirafı

Özgeçmişindeki sahte bilgilerle gündemden düşmeyen ABD Temsilciler Meclisi Üyesi George Santos, Brezilya'da hırsızlık yaptığını itiraf etti. Cumhuryetçi Santos, perşembe günü Brezilya'da görülen ve Zoom üzerinden katıldığı davada suçunu itiraf ederek savcılarla anlaşma.

ABD Kongresi'nin yalancı üyesinden hırsızlık itirafı

Özgeçmişindeki sahte bilgilerle gündemden düşmeyen ABD Temsilciler Meclisi Üyesi George Santos, Brezilya'da hırsızlık yaptığını itiraf etti.

Cumhuryetçi Santos, perşembe günü Brezilya'da görülen ve Zoom üzerinden katıldığı davada suçunu itiraf ederek savcılarla anlaşmaya vardı. 

34 yaşındaki siyasetçi, anlaşma kapsamında toplamda yaklaşık 4 bin 850 dolar tazminat ödeyecek. 

Santos'un avukatı Jonymar Vasconcelos, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'a (WP) "Dava bugün sonlandı. Müvekkilim hakkında Brezilya'da bir hukuki işlem yürütülmüyor" dedi.

Ancak WP, Santos'a ödemeyi yapması için 30 gün süre tanındığını bildirdi. Siyasetçi bu sürede parayı ödemezse hakkındaki dava düşürülmeyecek. 

Tartışmalı siyasetçi hakkında açılan dava, yıllar öncesine dayanıyor. 

Dava metnine göre Santos, 2008'de 19 yaşındayken Rio de Janeiro eyaletindeki Niteroi şehrinde yer alan bir kıyafet dükkanında, sahte kimlik ve 430 dolarlık karşılıksız çek kullanarak alışveriş yaptı. 

Dükkan sahibi Carlos Bruno Simoes, birkaç gün sonra durumu anlayıp polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine başlatılan incelemede Santos hakkında 2011'de dava açıldı. 

Savcıların Santos'u Brezilya'da bulamaması nedeniyle ilerletilemeyen dava, siyasetçinin ocakta Temsilciler Meclisi'nde göreve başlamasıyla yeniden gündeme geldi.

Santos, yaptığı anlaşmaya göre 2 bin 800 doları Simoes'e, paranın geri kalanını da hayır kurumlarına verecek.

Simoes ise duruşmanın ardından hayal kırıklığına uğradığını söyleyerek, Santos için "Çok ucuza kurtuldu" dedi.

Santos, ABD'de kara para aklama, kamu fonlarının çalınması, sahte beyanda bulunma ve elektronik dolandırıcılık gibi suçlarla 10 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı.

13 maddelik iddianamede kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Santos, aynı gün 500 bin dolar kefaletle serbest bırakılmıştı. 

Hakkındaki iddianameyi "cadı avı" diye niteleyen Santos'un duruşması 30 Haziran'da görülecek. 

8 Kasım 2022'deki ara seçimlerde New York'tan ABD Kongresi'ne seçilen Cumhuriyetçi siyasetçi, kampanyası boyunca Baruch Koleji ve New York Üniversitesi'nden mezun olduğunu iddia etmişti. Ancak iki okul da bunun gerçek olmadığını açıklamıştı. 

Santos ayrıca Wall Street'teki Goldman Sachs ve Citigroup'ta da çalıştığını öne sürmüş fakat bunlar da şirketler tarafından yalanlanmıştı. (Independent Türkçe)

Palavracı Santos'un bir yalanı daha ortaya çıktı

Ara seçimleri kazanan siyasetçinin hayatı yalan çıktı

ABD'de Cumhuriyetçi vekile cinsel taciz ve seçim yasalarının ihlali soruşturması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER