ABD'li Karikatürist Dan Piraro, Eserini İzinsiz Yayınlayan Erdil Yaşaroğlu'na Dava Açacak mı?

ABD’li karikatürist Dan Piraro, bir eserini imzasız ve izinsiz kullanmakla suçladığı meslektaşı Erdil Yaşaroğlu’na dava açmayacağını söyledi.

ABD'li Karikatürist Dan Piraro, Eserini İzinsiz Yayınlayan Erdil Yaşaroğlu'na Dava Açacak mı?

ABD’li karikatürist Dan Piraro, bir eserini imzasız ve izinsiz kullanmakla suçladığı meslektaşı Erdil Yaşaroğlu’na dava açmayacağını söyledi. Piraro, "Ancak yine de insanların online bir iş yaptıklarında nasıl bir etik algısına sahip olduklarını görmek bakımından bu durum endişe verici" dedi.

Yaşaroğlu, son dönemde ticari amacı olsun olmasın, karikatürlerini paylaşan herkese telif davası açtığı iddialarıyla gündemdeydi. 

s-92ef9d955993870efaeaef66e89a715419adad
Erdil Yaşaroğlu'nun da aralarında olduğu bazı karikatüristler eserlerini telifsiz olarak internet sitelerinde yayınlayanlara karşı dava açmıştı. Dava açılanlar arasında kâr amacı taşımayan siteler hatta sosyal medyada bayram kutlaması nedeniyle karikatür paylaşan öğrenci ve emeklilerin de olduğu iddia ediliyordu.Dava açılanlar, kendilerinden binlerce TL istendiğini ve mağdur olduklarını söylüyorlardı.

Detaylar için

Yaşlısından Gencine Karikatürlerini Paylaşan Herkese Telif Davası Açtıkları Öne Sürülen Karikatüristlere Tepkiler -

Amerikalı ünlü karikatürist Dan Piraro, geçtiğimiz günlerde Twitter’dan yaptığı bir açıklamayla Erdil Yaşaroğlu’nu kendi karikatürünü izinsiz yayınlamakla suçlamıştı.

s-d4afe9b72885a07c2d56c017c91e23afb63e64

Detaylar

Karikatürleriyle Haksız Kazanç Sağlayanlara Dava Açan Erdil Yaşaroğlu'nun Yaptığı Telif İhlali Gündemde -

"Dava açmayacağım"

s-dc8053cfef2aeebb090534069fcbcd036be914
Paylaşımı büyük yankı uyandıran Piraro, konuya ilişkin Hürriyet’e konuştu, şunları söyledi:“İnsanların işlerinin, bu tarz etik olmayan şekilde kullanımı internet üzerinde çok yaygın. Öyle ki, bunu yapan herkese dava açmaya kalksam, gelecek bin yılı mahkemede geçirmem gerekir. (Yaşaroğlu’na karşı yasal işlem başlatıp başlatmayacağı sorusu üzerine) Hayır, bu siteye karşı (Komikaze.net) dava açmayacağım. Ancak yine de insanların online bir iş yaptıklarında nasıl bir etik algısına sahip olduklarını görmek bakımından bu durum endişe verici. Şahsen ben, üzerinde bir düzeltme ve değişiklik yapmadıkları ve bana da link gönderdikleri sürece, herkesin karikatürlerimi internette yayınlamasına izin veriyorum. Söz konusu site (Komikaze.net) bunu yapmış değil. Kasıtlı olarak imzamı kaldırmışlar. İşte bu etik değil."

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Tutuklanan Beyaz Buldağ İçin Sosyal Medya Ayakta: #BeyzayıSerbestBırakın - İmam Boğaziçili Öğrencilere 'Terörist' Dedi, Cemaat Camiyi Terk Etti... - Anadolu Ajansı Japonya'dan Bildirdi: 'Esnaf Kovid-19 Yüzünden Zor Durumda'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER