ABD'li Üniversite Öğrencileri 'Koronavirüs Bulaştırma Partileri' Düzenliyor: İlk Enfekte Olan Parayı Alır

ABD'nin Alabama eyaletinde bir takım üniversite öğrencileri ortaya para koyarak kasıtlı şekilde koronavirüs kapmak için partiler düzenledi. ABD'nin Alabama eyaletinden yetkililer bazı üniversite öğrencilerinin "kim en önce koronavirüs kapacak" yarışması yaptığını duyurdu.Tusc.

ABD'li Üniversite Öğrencileri 'Koronavirüs Bulaştırma Partileri' Düzenliyor: İlk Enfekte Olan Parayı Alır

ABD'nin Alabama eyaletinde bir takım üniversite öğrencileri ortaya para koyarak kasıtlı şekilde koronavirüs kapmak için partiler düzenledi.

s-733b8130dd7e6e970bc4920190bcc03c104632
ABD'nin Alabama eyaletinden yetkililer bazı üniversite öğrencilerinin "kim en önce koronavirüs kapacak" yarışması yaptığını duyurdu.Tuscaloosa şehri Belediye Meclisi Üyesi Sonya McKinstry öğrencilerin birbirlerine kasti şekilde virüsü bulaştırmak için "Kovid-19 partileri" organize ettiğini açıkladı.Üstelik bu partilere Kovid-19 testi pozitif meydana çıkan kişilerin ziyafet edildiği, partilere katılan bazı kişilerin durumdan habersiz olabileceği de belirtildi. New York Post'un haberine kadar McKinstry "Ortaya para koyuyorlar ve virüsü kapmaya çalışıyorlar. Kim en önce virüsü kaparsa parayı alıyor. Hiçbir anlamı yok" dedi.Tuscaloosa İtfaiye Şefi Randy Smith de yaşananları doğruladı. Öğrencilere yönelik herhangi bir analiz başlatılıp başlatılmayacağı konusunda bir veri vermeyen Smith, öğrencilerin hangi okullardan olduğunu da açıklamadı.

Tuscaloosa şehrinde Alabama Üniversitesi ve bir takım başka kolejler yer alıyor.

s-72c47d3bf32d231917fddcc0427343bb19f28a
CNN'e konuşan McKinstry "Bu beni kızdırıyor. Bu dek ölümcül ve ciddi bir şeyin hafife alınması beni kızdırıyor. Bu yalnızca sorumsuzca değil. Bu virüsü kapıp ebeveynelerine ya da büyükanne ve büyükbabalarına bulaştırabilirler" dedi.

"Engellemeye çalışıyoruz"

s-9c823c5b17093e18ed41547b3b60f8278d956f
McKinstry partilerin geçen hafta boyunca yaşandığını belirterek acilen bu partileri engellemeye çalıştıklarını da aktardı.Yaklaşık 40 bin Kovid-19 vakasının rapor edildiği Alabama'da takriben bin birey bu hastalıktan hayatını kaybetti.New York Post, Independent Türkçe
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER