ABD'nin 'Türkiye'nin elindeki S-400'leri alma' teklifine Rusya'dan ilk yorum: İlkesizce

Amerika Birleşmiş Devletleri Senatosu, ABD'nin 2021 yılı Savunma Bütçesi Yetkilendirmesi için hazırlanan yasa tasarısına, S-400'ler ile ilgili bir ekleme yapmıştı.

ABD'nin 'Türkiye'nin elindeki S-400'leri alma' teklifine Rusya'dan ilk yorum: İlkesizce

Amerika Birleşmiş Devletleri Senatosu, ABD'nin 2021 yılı Savunma Bütçesi Yetkilendirmesi için hazırlanan yasa tasarısına, S-400'ler ile ilgili bir ekleme yapmıştı. Senato'nun 25 Haziran kayıtlarında, Amerika Birleşmiş Devletleri Senatosu tarafından yapılan düzenleme ile ABD Ordusu'na, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan ve Rusya'dan tedarik edilen S-400 sistemini satın alma yetkisi verilmişti.

"ABD'NİN TEKLİFİ İLKESİZCE"

ABD'nin bu hamlesi ile ilgili gazetecilere konuşan Slutskiy, "Cumhuriyetçi Parti'den Senatör John Thune'un Ankara ile Washington arasındaki gerginliği çözmek bahanesiyle Türkiye'den S-400'lerin satın alınması teklifi ilkesizce ve alayvari. Ancak sanıyorum oysa böyle bir şey olası olmayacaktır ve bu önerge Türkiye kadar değerlendirmeye de alınmayacaktır" dedi.

"ANKARA S-400'DEN VAZGEÇMEYECEKTİR"

Türkiye'nin S-400 satın almasındaki amacın kendi ulusal güvenliği ve egemenliğini temin etmek için hava sahasını denetlemek olduğunu gösteren Slutskiy'e tarafından, Ankara yalancıktan faydalar uğruna bu amaçlarından vazgeçmeyecektir.

ABD'nin yaptırımlarının zeka Türkiye'yi S-400 anlaşmasından vazgeçirmediğine uyarı çeken Slutskiy, "Hem Türkiye'nin, böyle bir her tarafta satışın varsayımsal olarak konuşulmasının bile Rusya ile ilişkilerini zorlaştırabileceğinin, stratejik partnerlik çerçevesinde sağlanan güveni baltalayabileceğinin haberdar olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'nin 'Türkiye'nin elindeki S-400'leri alma' teklifine Rusya'dan ilk yorum: İlkesizce
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER