ABD polisi, siyahımsı protestocularla baş edemeyince Amerikan ordusu harekete geçti

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un polis kadar boğularak öldürülmesinin arkasından kentte baskı eylemlerine dönüşen protestolar başlamıştı.

ABD polisi, siyahımsı protestocularla baş edemeyince Amerikan ordusu harekete geçti

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un polis kadar boğularak öldürülmesinin arkasından kentte baskı eylemlerine dönüşen protestolar başlamıştı. Yağmaların olduğu ve polis merkezinin yakıldığı eylemlere polis müdahalesi beceriksiz kalınca Minnesota Valisi'nin göreve çağırdığı Milli Muhafızlar şehirde konuşlandı.

CAN GÜVENLİĞİ OLMAYAN POLİSLER KAÇIP GİTTİ

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde George Floyd adlı siyahi yurttaş gözaltına alındığı sırada bir polis göre nefessiz bırakılarak öldürüldü. Kentte ırkçılık ve polis şiddetine karşısında başlayan protestolarda dükkanlar yağmalanmaya başlamış ve birçok yapı yakılmıştı. Polislerin can güvenliğini korumak için kaçıp gittiği polis binası ise eylemciler kadar ateşe verilince, Minnesota Valisi Tim Walz, orduyu göreve çağırmıştı.

ULUSAL MUHAFIZLAR ŞEHİRDE KONUŞLANDI

Eyalette OHAL duyuru edilirken, ABD Başkanı Donald Trump da paylaştığı tweet ile ordunun göreve hazırlanmış olduğunu ve yağmacılara karşı ateş açılabileceğini söylemişti. Minnesota Milli Muhafızları ise bölgeye gitgide artarak konuşlanmaya başladı. Şehir Halkı çevresine konuşlanan Milli Muhafızlar, yanan binaların söndürülmesi için itfaiye birimlerine asistan oluyor.

ABD polisi, siyahi protestocularla baş edemeyince Amerikan ordusu harekete geçti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER