ABD Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı: 'Trump Taraftarları Yeniden Kongre Baskınına Hazırlanıyor'

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Demokrat Adam Smith, iddialara göre Donald Trump'ın destekçilerinin 4 Mart'ta ABD Kongresi'ne ikinci bir saldırıda bulunmayı planladıklarını söyledi. Independent Türkçe'nin CNN'e dayandırdığı habere göre,Komite Başkan.

ABD Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı: 'Trump Taraftarları Yeniden Kongre Baskınına Hazırlanıyor'

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Demokrat Adam Smith, iddialara göre Donald Trump'ın destekçilerinin 4 Mart'ta ABD Kongresi'ne ikinci bir saldırıda bulunmayı planladıklarını söyledi.

s-5c283b7f74009143dc0906198d19892bb95064
Independent Türkçe'nin CNN'e dayandırdığı habere göre,Komite Başkanı Adam Smith, çarşamba günü savunma yetkililerine, QAnon komplo teorisyenleriyle Trump destekçilerinin o gün Kongre binasını yine kuşatmayı düşündüğünü kaydetti.Aşırılık yanlısı egemen vatandaş hareketinin iddialarını ödünç alan QAnon komplocuları, 1933 öncesinde göreve başlama töreninin yapıldığı gün olan 4 Mart'ta Trump'ın ABD Başkanı olarak geri geleceğine inanıyor.İnternette dolaşan teorilere göre, Franklin D. Roosevelt yönetiminin 1933'te altın standardını kaldırmasından bu yana Birleşik Devletler bir ülke değil ve 1871'de Ulysses S. Grant yönetiminde 16. Ek Madde'nin kabul edilmesinden bu yana hiçbir başkanın meşruiyeti yok.

"Seçimlerin sona erdiğini söyleyin"

s-51374f16c661491f76f55f9d373751863fe3cb
Smith, savunma yetkililerine "Akıllarında yeniden toplanıp 4 Mart'ta Kongre'yi basmalıyız şeklinde bir düşünce olabilir, bu internette dolaşıyor" dedi:"Bu tarz şeyler hep dolaşıyor, bu demek midir ki bu gerçekten olacak? Muhtemelen hayır. Ama eğer yardım etmek istiyorsanız onlara bunu yapmamalarını, seçimlerin sona erdiğini söyleyin. Joe Biden kazandı."

"Hâlâ Trump'ın geri geleceğine inanıyorlar"

s-8e8e614cf3da274685b9b9d2ee1ad02c3585e2
QAnon teorilerini çürüten QAnon Anonymous podcast'inin yapımcısı Julian Feeld'in çarşamba günü CNN'e söylediklerine göre, QAnon ve Trump destekçilerinin 4 Mart'ta başka bir saldırı planladığı yönündeki endişeler haftalardır ortalıkta dolaşıyor.Field, "Bence o gün neler olacağına dair belli ki farklı fikirler mevcut; ama birçok kişinin bir merasim beklediğini ve akıllarında da bu merasime QAnon'a inananların "hücum" dediği şeyin eşlik edebileceğini düşünüyorum" dedi.
"Bu, önde gelen Demokratlarla yanlış bir şekilde gizli pedofili hizbinin parçası olduğuna inandıkları bazı ünlülerin yakalanması veya askeri mahkemelerde yargılanması olabilir. Yani aslında insanlar hâlâ Trump'ın geri geleceğine ve tekrar başkan olacağına inanıyor."

5 bin muhafızla önlem

s-38de558136f64a38c3ab128576cf1dbd46f936
Kongre'deki parlamenterler ve savunma yetkilileri arasındaki bu toplantı öncesinde, hem Pentagon hem de ABD Kongre Polisi 6 Ocak'ta Kongre'ye düzenlenen ve en az 5 kişinin öldüğü saldırıya verdikleri tepkiden ötürü eleştirilmişti.İç Savunma ve Küresel Güvenlikten sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Robert Salesses'e göre QAnon ve 4 Mart'la ilgili endişeler devam ederken 5 bin kadar Ulusal Muhafız mart ortasına kadar Washington'da konuşlanmış şekilde kalacak.Pentagon yetkilisi, çarşamba günü "doğru güvenlik seviyesini" belirlemek için, 5 bin asker talebinde bulunan ABD Kongresi Polisi ve diğerleriyle birlikte çalıştıklarını da sözlerine ekledi.Salesses, "FBI, Gizli Servis ve diğerlerinin yanı sıra Kongre Polisi'yle, tehdit teşkil ettiğini düşündükleri şeyi belirlemek ve sonrasında Ulusal Muhafız ihtiyacı olduğunu düşündükleri duruma bakmak için çok yakın çalışıyoruz" dedi.CNN'e göre Salesses "şu anda ülke içinde belirli ve inandırıcı bir tehdit bulunmadığını" fakat durumun izlenmeye devam ettiğini söyledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER