ABD, Taliban yönetimi ile yüz yüze görüşecek! Masada öncelikli 3 konu var

Reuters'ın iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Abd heyeti 9-10 Ekim'de Doha'da Taliban hareketinin üst düzey temsilcileriyle bir araya gelecek.

ABD, Taliban yönetimi ile yüz yüze görüşecek! Masada öncelikli 3 konu var

Reuters'ın iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Abd heyeti 9-10 Ekim'de Doha'da Taliban hareketinin üst düzey temsilcileriyle bir araya gelecek. Amerikan heyetinde Dışişleri Bakanlığı ve istihbarattan yetkililer bulunacak. Görüşmeye Taliban tarafından kabine üyelerinin katılması bekleniyor.

ABD HEYETİNİN ÖNCELİKLİ 3 KONUSU VAR

Görüşmede, Afganistan'dan güvenli geçisin sağlanması ve kaçırılan Amerikan vatandaşı Mark Frerichs'in serbest bırakılması olacak. Amerikan heyetinin bir diğer önceliği, Taliban'ın insani yardıma erişimi iyileştirmesi için baskı yapmak olacak.

"TALİBAN'I TANIMAK ANLAMINA GELMİYOR"

Yetkililere göre görüşme Taliban'ı "tanımak ve meşru kabul etmek" anlamına gelmiyor. ABD, meşruiyeti Taliban'ın eylemleriyle kazanması gerektiği konusunda net olduğunu belirtiyor.

ABD, Taliban yönetimi ile yüz yüze görüşecek! Masada öncelikli 3 konu varHaberler.com - Son Dakika Haberleri Abdullah Karlidag Abdullah Karlidag Haberler.com Haberler.com - Son Dakika Haberleri Taliban bağımlı avına çıktı! Sokaktan topladıkları insanları tehditlerle rehabilitasyon merkezlerine götürüyorlar

Taliban bağımlı avına çıktı! Sokaktan topladıkları insanları tehditlerle rehabilitasyon merkezlerine götürüyorlar

Aşı karşıtı adam Facebook'ta canlı yayın yaptıktan sonra hayatını kaybetti: 3 saniyeden fazla nefes alamıyorum

Aşı karşıtı adam Facebook'ta canlı yayın yaptıktan sonra hayatını kaybetti: 3 saniyeden fazla nefes alamıyorum

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER