ABD Temsilciler Meclisi'nin 29 Cumhuriyetçi Üyesinden 'Türkiye'ye Yaptırım Tasarısı'

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen'ın üzerinde anlaştığı ve Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının ardından, Temsilciler Meclisi'nden 29 Cumhuriyetçi Kongre üyesi de benzer bir tasarı sunmaya hazırlanıyor.  Ya.

ABD Temsilciler Meclisi'nin 29 Cumhuriyetçi Üyesinden 'Türkiye'ye Yaptırım Tasarısı'

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen'ın üzerinde anlaştığı ve Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının ardından, Temsilciler Meclisi'nden 29 Cumhuriyetçi Kongre üyesi de benzer bir tasarı sunmaya hazırlanıyor. 

Yasa tasarısı girişimine, Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçilerin lideri Kevin McCarthy ve Cumhuriyetçi Parti grubu denetçisi Steve Scalise öncülük ediyor.

s-19b35b2d970876f471b02fd630be4faa8c65b7
AP Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ndeki Sözcüsü Liz Cheney yaptığı yazılı açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve rejimi, IŞİD'e karşı binlerce kayıp veren ve yurdumuzu korumamıza yardım eden Kürt müttefiklerimize acımasızca saldırdığı için ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalmalı" ifadelerini kullandı. BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:"Kongre uzun zamandır rejimin Rusya gibi ABD düşmanlarıyla yaptığı iş birliğinden rahatsız. Türkiye ona diğer müttefiklerimiz gibi davranmamızı istiyorsa, müttefikimiz gibi davranmaya başlamalı"

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluk Demokratlar'da

ABD Ara Seçimleri: Senato'da Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar Kazandı -

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da bir yaptırım tasarısı hazırlamıştı.

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen'dan Türkiye'ye Yaptırım Tasarısı - Genelde ABD Başkanı Donald Trump ile aynı tonda konuşan Cumhuriyetçi Senatör Graham, ABD askerlerinin kuzeydoğu Suriye'den çekilmesiyle ilgili Trump'ın kararını eleştirmiş ve Demokrat Senatör Chris Van Holen ile birlikte Türkiye'ye karşı yaptırım taslağı hazırlamıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER