ABD, Türkiye'nin Jestini Karşılıksız Bırakmadı: İki Yangın Söndürme Helikopteri Gönderiliyor

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri Kovid-19 salgınının başında Türkiye'nin ABD'ye yaptığı koruyucu ekipman yardımına jest olarak iki adet yangın söndürme helikopteri gönderme sürecini başlattı. ABD Ankara Büyükelçiliği so.

ABD, Türkiye'nin Jestini Karşılıksız Bırakmadı: İki Yangın Söndürme Helikopteri Gönderiliyor

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri Kovid-19 salgınının başında Türkiye'nin ABD'ye yaptığı koruyucu ekipman yardımına jest olarak iki adet yangın söndürme helikopteri gönderme sürecini başlattı.

ABD Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından konuya dair bir paylaşım yapıldı.

"Her zaman birlikte daha güçlü olacağız" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"ABD'nin Müttefiki ve NATO üyesi olan Türkiye, Covid-19'la mücadelenin başlarında yaptığımız yardım çağrısına, kişisel koruyucu ekipman sağlayarak yanıt vermişti. Şimdi biz de Türkiye'nin talebine yanıt vererek ve orman yangınlarını bastırma çabalarına destek olarak bu jeste karşılık vermekten gurur duymaktayız. ABD Avrupa Komutanlığı kanalıyla ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle ortaklık içinde hareket ederek, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine yardımcı olmak üzere iki adet CH-47 'Chinook' tipi yangın söndürme helikopterini gönderme sürecini başlatmış bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, orman yangınlarının oluşturduğu tahribatı çok iyi anlamaktadır. Türkiye'de insanların alevleri söndürmek amacıyla ortaya koyduğu cesarete hayranlık duymaktayız. Bu çabalara yaptığımız katkı, Amerikan değerlerinin ve şefkatinin yurtdışındaki somut bir örneğini ifade etmektedir. ABD-Türkiye arasında uzun süredir devam eden dostluğun devamı çerçevesinde NATO Müttefikimizin yanındayız"

Türkiye'den ABD'ye yardım gönderilmişti.

s-cfebd5d29366e872fd920421ee7f863a6b5423
Türkiye, 2020 yılı nisan ayında Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden ABD'ye  maske, koruyucu sağlık malzemesi, tulum ve dezenfektan olmak üzere önleyici sağlık malzemesi yardımında bulunmuştu.İki ayrı parti halinde yapılan yardımların taındığı uçaktaki yardım malzemesi kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun yanı sıra Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözlerine Türkçe ve İngilizce yer verilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER