ABD'ye Korona Hiç Uğramamış Gibi: Florida'da Binlerce Karakter Cadde Partisi, Dj'li Mezuniyet Balosu

Dünyayı etkisi altına bölge koronavirüs salgınında en çok can kaybının yaşandığı ABD’nin Florida eyaletinde yasağa karşın sosyal mesafe kurallarını hiçe sayan binlerce kişi iki öbür cadde partisinde buluştu.

ABD'ye Korona Hiç Uğramamış Gibi: Florida'da Binlerce Karakter Cadde Partisi, Dj'li Mezuniyet Balosu

Dünyayı etkisi altına bölge koronavirüs salgınında en çok can kaybının yaşandığı ABD’nin Florida eyaletinde yasağa karşın sosyal mesafe kurallarını hiçe sayan binlerce kişi iki öbür cadde partisinde buluştu. Polis helikopterinin de havadan görüntülediği operasyonda, grubu yaymak isteyen polise alev açıldı.

Northbrook kentinde ise lise son derslik öğrencisi için evde mezuniyet partisi düzenlendi.

s-19828d96cc30c4322191e3e31f3cd9c9b145bf
Koronavirüs salgınında merkez üssü haline gelen ABD’nin Florida eyaletinde binlerce birey sokak partisinde buluştu. DeLand şehrindeki açık hava partisine katılan binlerce kişiye polis ekipleri akşam saatlerinde müdahale etti. Volusia İlçesi Şerif Ofisi’nin şüphelendiği iki kişinin silahlı yakalamasının gerisinde sorgulama devam ederken, polis ekipleri 3 bin kişinin şehrin farkı noktalarında parti düzenlendiğini ortaya çıkardı.

Bin 500 kişi partide toplandı

s-cfda9f11a6bd5e11595ebd352d29c86529ea50
Polis helikopterinin de kullanıldığı operasyonda binlerce birey sokakta ve evlerin içerisinde görüntülenirken, durum yerine dışarı giden güvenlik güçleri kalabalığı dağıttı. Yalnızca bir sokakta onlarca araç olduğu görülmüş ve yüzlerce birey parti yerine getirmek üzere toplanmıştı. Polis kalabalığa operasyon düzenledi, izinsiz grup dağıtıldı.

"Toplumumuz için utanç vericidir"

"Toplumumuz için utanç vericidir""Toplumumuz için utanç vericidir" Şerif Michael J. Chitwood yaptığı açıklamada, “Burada bu gece meydana gelen tutum güvenli olmayan, amaçsız, kabul edilemez ve toplumumuz için utanç vericidir. Bunu katiyen kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Hem, kalabalığı dağıtmak isteyen polis ve grup aralarında silahlı çatışma çıktı. İki polis durum yerinde yaralandı.

Florida virüsün en çok etkilediği 9 ilden beri

s-9ad5e88f90b9fb885e76eb76de4495d67a57f6
ABD’de koronavirüsün en çok görüldüğü 9’uncu eyalet Florida’da 50 bine yakın artı koronavirüs vakası bulunurken hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini geçti.

Mezuniyet balesini eve taşıdılar

Mezuniyet balesini eve taşıdılarMezuniyet balesini eve taşıdılar ABD'nin İllinois eyaletindeki Northbrook kentinde yaşamış lise son sınıf öğrencisi Emma Chassman için karantina sebebiyle okullarda düzenlenemeyen mezuniyet balosunu eve taşıdı. Kızlarına sürpriz yapan Chassman ailesi, kızları için evde düzenlediği sürpriz mezuniyet balosuna dj ve ışık sistemi de dahil etti. Baloya eğlence edilen öğrenciler göre kayda alınan eğlencede, maske ve sosyal mesafenin hiçe sayılmasına sosyal medyadan tepki yağdı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER