Adalet Bakanı Gül: 'Siparişle Tutuklama Olmaz, Burada Kanunlar İşler'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum, burada kurallar işler" dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Gül, Ankara Hakimevinde düzenlenen "5.

Adalet Bakanı Gül: 'Siparişle Tutuklama Olmaz, Burada Kanunlar İşler'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum, burada kurallar işler" dedi.

s-a9effd2e0eff538a6cb99cd9c7ad9d0b8f3117
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Gül, Ankara Hakimevinde düzenlenen "5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.Bakan Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum" derken, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim" diye belirtti.Bakan Gül, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde reformları her alanda yapmayı sürdüreceğiz. Çünkü insan ve onuru her şeyin başındadır. Yargıyı, kanunları uyguladığı için eleştirmek insaflıca değildir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün annesiyle fotoğrafının altına küfür eden bir kişinin serbest bırakılmasına tepki göstermişti

Soylu: 'Annemle Fotoğrafımın Altına Küfreden Alçak Serbest Bırakıldı, Bakan Olsam Ne Yazar'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER