Adli Yılın Duayla Açılamasına Bahçeli'den Destek: 'Ali Erbaş Doğru Yaptı'

Yeni adli yılın açılışının dua okunarak yapılmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den destek geldi.

Adli Yılın Duayla Açılamasına Bahçeli'den Destek: 'Ali Erbaş Doğru Yaptı'

Yeni adli yılın açılışının dua okunarak yapılmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den destek geldi. Bahçeli, "Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Ve desteğimiz tamdır" dedi. 

s-2e9c02b8b8b6fd7946331058c76ed08c4242d0
Adli yıl açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın dua okumasına dair tartışmalar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli eleştirilere tepki gösterdi.Türkiye'de herkesin vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu belirten Bahçeli, "Bununla birlikte hiç kimsenin dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamayacağı ve suçlanamayacağı açık bir anayasa kuralıdır. Kaldı ki bunun aksini düşünmek bile mümkün değildir" ifadesini kullandı. Bahçeli, şöyle devam etti:"On yıllar boyunca nice badiresine maruz kaldığımız; laik-anti laik, inanan-inanmayan kamplaşması çok ağır sosyal maliyetlere, hatta duygu ve duyarlılık alanında vasat bulan yapay bölünmelere neden olmuştur. Adli yılın başlaması münasebetiyle ve aynı zamanda yeni Yargıtay binasının açılışı esnasında bizzat Diyanet İşleri Başkanı tarafından okunan duanın bazı çevrelerde şiddetli tepkiyle karşılanması kelimenin tam manasıyla ilkelliktir.Türkiye Müslüman bir ülkedir. Bu manevi hakikat değişmeyecektir. Türk milleti Müslüman bir millettir. Bu yalın gerçek ihlal, ihmal ve inkar edilemeyecektir. Kulaklarında çan sesi çınlayan fikri ve siyasi yobazların, son günlerde laiklik elden gidiyor feryadı koparmaları tahammülsüzlük, inanç ve insan haklarına kategorik bir başkaldırı olarak yorumlanmalıdır."

"Erbaş'ı hedef almak din ve vicdan hürriyetini hedef almaktır"

s-fa66b8f2fd0dd796f32640f9a991b2072107d7
"Günlerdir gazete köşeleriyle manşetlerde, haber ve tartışma programlarında felaket tellallığı ve provokasyon yapıldığını" savunan Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı’nın duasına tahammül edemeyenler öyle bir noktaya gelmişlerdir ki, Atatürk’e ve laikliğe savaş açıldığını iddia edecek kadar izan ve insaflarını kaybetmişlerdir" dedi.Cemil Meriç'in "Bizim aydınımız din düşmanı değil, İslam düşmanıdır" ifadesini alıntılayan Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a destek verdi. Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Ve desteğimiz tamdır. Onun hedef alınması bir bakıma din ve vicdan hürriyetini hedef almaktır. Laiklik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel harcı, kilit taşıdır" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Diyanet Başkanı Erbaş'ın, Adli Yıl Açılış Töreni'ne Katılıp Dua Etmesi Tartışma Yarattı... - Geçtiğimiz hafta Ankara'da Yargıtay'ın yeni hizmet binasınının tamamlanması ve adli yıl açılış töreni düzenlenmişti.  Törende Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etmişti. Adli yılın açılışının dualarla yapılması ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın üniformasıyla dua etmesi Türkiye Cumhuriyeti'nin laik yapısına aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER