'Adliyede Bir Gün' Paylaşımıyla Sosyal Medyada Gündem Olan Avukata Soruşturma

Avukat Fatma Begüm Kaçmaz'ın "Adliye bir gün" başlığı ile sosyal medyadan paylaştığı video tepki çekti.

'Adliyede Bir Gün' Paylaşımıyla Sosyal Medyada Gündem Olan Avukata Soruşturma

Avukat Fatma Begüm Kaçmaz'ın "Adliye bir gün" başlığı ile sosyal medyadan paylaştığı video tepki çekti. İstanbul Barosu söz konusu paylaşımla ilgili soruşturma başlattı. Kaçmaz'ın ifadesi alınacak.

s-dbd56d08f8076980c16428293117d7f3a8e5d9
İstanbul Barosu’na kayıtlı olan avukat Fatma Begüm Kaçmaz sosyal medya hesabından paylaştığı, “Avukatın bir günü” isimli video sosyal medyada gündem oldu. Kaçmaz'a paylaşımının meslek etiğine uygun olmadığı yönünde eleştiriler yöneltildi. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından "Yönetim Kurulumuz tarafından gereği yerine getirilmiştir. Daha fazla yorum amaca hizmet ediyor" açıklamasında bulundu.

Baro soruşturma açtı

s-06ab6c76eb6cdd9907e78b4d1319ad0fd65840
DHA'nın aktardığı bilgiye göre, avukat Fatma Begüm Kaçmaz hakkında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı. Yönetim Kurulu, avukat Fatma Begüm Kaçmaz'ın konuyla ilgili savunmasını aldıktan sonra Disiplin Kurulu'na sevk edilip edilmeyeceğine ilişkin bir karar verecek. Avukatlık Kanunu'nun 55. maddesine göre, avukatların reklam yasağı bulunuyor. Yasak kapsamı ise Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen "reklam yasağı yönetmeliğiyle" belirleniyor.

İşte o video

İşte o video İşte o video 5da0caaf0c129be2151b0fab.jpg
Avukatın paylaşım yaptığı videoda ise adliyeye gelişi, adliyede gelişi, duruşma sonrası yaptığı konuşması ve lüks aracıyla adliyeden ayrılışı yer alıyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER