AFAD, Pakistan'a 7 bin 500 tonun üzerinde yardım gönderdi

Pakistan'da sel felaketinin başından beri sahada olan AFAD'ın ilk ekibi 7 Ağustos'ta Pakistan'a ulaştı.

AFAD, Pakistan'a 7 bin 500 tonun üzerinde yardım gönderdi


Pakistan'da sel felaketinin başından beri sahada olan AFAD'ın ilk ekibi 7 Ağustos'ta Pakistan'a ulaştı. AFAD, bugüne dek bu ülkeye 72 personel gönderdi.

İslamabad'daki Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) ile birlikte çalıştıkları yerleşkede gazetecilere konuşan AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, Türkiye'nin 2005'te Azad Cammu Keşmir'de yaşanan deprem ve 2010'daki selde olduğu gibi bugün de Pakistan'a yardım elini uzattığını söyleyerek, "Pakistan’a yardım uçağı gönderen ilk ülke Türkiye oldu. Bunu Pakistanlı yetkililer de belirtti" ifadesini kullandı.

13 iyilik treni yola çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Pakistan’a 500 bin gıda kolisi ve 50 bin çadır gönderilmesi ile ilgili bir hedefleri olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Bu kapsamda 13 iyilik treni yola çıkardık. Bu trenlerde 7 bin 222 ton malzeme gönderdik. Bunların büyük kısmı Pakistan’a ulaştı. Bu malzemeler arasında çadır, gıda paketleri, hijyen malzemeleri, battaniye, elbise ve tıbbi yardım malzemeleri bulunuyor" dedi.

272 ton malzeme gönderildi

Bozkurt, Pakistan'a 15 uçak seferi yapıldığını hatırlatarak, sel sonrası yaşanan salgın hastalıklar nedeniyle son gelen uçakların büyük çoğunluğunun tıbbi malzeme taşıdığına dikkat çekti. Bu uçaklarla da 272 ton malzeme gönderildiğini söyleyen Bozkurt, yerelden alınan malzemelerle birlikte AFAD Başkanlığı koordinesinde, 81 il valiliği, belediye ve Türk sivil toplum örgütlerinin de iş birliğiyle Pakistan'a toplamda 7 bin 500 tonun üzerinde insani yardım ulaştırıldığını bildirdi.

21 farklı bölgede 28 bin 808 çadır kuruldu

Bozkurt, AFAD'ın 21 farklı bölgede 28 bin 808 çadır kurduğunu ve buralarda 180 bine yakın selzedenin yaşadığını dile getirerek, "Pakistan'a 34 bin 452 aile tipi çadır, 442 bin 892 gıda ve hijyen kolisi, 2 milyon 826 binden fazla tıbbi malzeme, 43 binden fazla barınma malzemesi, 10 bine yakın mutfak, 50 binden fazla giyim malzemesi, 2 büyük mobil sağlık ünitesi ve 50 bot yardımı ulaştırdık" diye konuştu.

Hedef iyilik gemisi göndermek

Türkiye'nin Pakistan ile gönül köprüsü, hava yolu ve demir yolu köprüsü kurduğuna değinen Bozkurt, "Şimdi deniz yolu aracılığıyla iyilik gemisi göndermek istiyoruz. Çalışmalar sürüyor. En kısa zamanda Karaçi’ye ulaştırmak üzere iyilik gemisi çalışması içindeyiz" dedi.

Bozkurt, Pakistan'da tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkın yaşadığı zayiata dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla Pakistanlı yetkililerin bu alanda talep ettiği destekleri en kısa zamanda sağlayacaklarını aktardı.

Dünya Bankasından Pakistan’a 2 milyar dolarlık destek

Pakistan'da 10 milyon çocuğun acil yardıma ihtiyacı var

Asya Kalkınma Bankası'ndan Pakistan'a kredi

BM: Pakistan'da 5,7 milyon kişi gıda krizinin pençesinde

Hulusi Akar, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanını kabul etti

ABD'den Pakistan'a F-16 satışına ilişkin açıklama

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER