Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani "Toplantıya Gidiyorum" Diyerek Kaçmış

Yurtdışına kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin, savunma bakanlığının toplantısına katılacağını söyleyerek ülkeden kaçtığı iddia edildi. Taliban'ın başkent Kabil’in dış mahallelerine dayandığı 15 Ağustos günü ülkesini terk eden Cumhurbaşkanı Eşref .

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani

Yurtdışına kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin, savunma bakanlığının toplantısına katılacağını söyleyerek ülkeden kaçtığı iddia edildi.

s-074b043038219a1e6a3ac8f926d5c93fb5279c
Taliban'ın başkent Kabil’in dış mahallelerine dayandığı 15 Ağustos günü ülkesini terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin kaçışıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.Hürriyet'te yer alan habere göre İngiliz BBC’ye konuşan eski Afgan milletvekili Elay Erşad, Gani’nin Afgan başkanlık sarayından 15 Ağustos’ta “savunma bakanlığının toplantısına katılacağını söyleyerek” helikopterle ayrıldığını, ülkeyi terk ettiğini daha sonra öğrendiklerini anlattı.Gani’yi “cesaretsiz” olarak nitelendiren Erşad, geri döneceğini düşünmediğini ama dönseydi gözlerinin içine bakarak “Ben bir kadın olarak burada kaldım ama sen kaçtın” demek istediğini söyledi.

Eşref Gani Umman'da

s-ac2eace4595ebf1ad3c3b09da8e65cd769f119
Öte yandan, yurtdışına kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin, ailesi ve iki danışmanıyla birlikte Umman’a gittiği ve bu körfez ülkesinden siyasi sığınma hakkı istediği bildirildi.Tacikistan güvenlik güçlerine dayanılan haberi duyuran Rus “Lenta” yayını, Eşref Gani’yi taşıyan uçağın önceki gün Tacikistan’a hiç iniş yapmadığın duyurdu.Gani’yi taşıyan uçak, Duşanbe havalimanı üzerinde tur atmış; Tacikistan sivil havacılık dairesi Özbekistan, Türkmenistan ve İran hava sahasından geçiş izinlerini ayarladıktan sonra Umman’a gitmiş. Eşref Gani’nin yanında ailesinin yanı sıra iki danışmanı, kançılarya şefi Mahmut Fazli ile ulusal güvenlik danışmanı Hamdullah Muhiba bulunuyormuş. Umman’dan alınan ancak henüz resmen doğrulanmayan diğer bilgilere göre Gani ve beraberindeki kişilere siyasi sığınmacı statüsü tanınmış. ABD, Biden ile Erdoğan Arasında Afgan Mülteciler Konusunda Anlaşma Yapıldığına Dair İddiaları Yalanladı - Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği: 'Tahliyeler Başvuru Sırasına Göre Yapılacak' - Coşkun Aral: 'Taliban 'Değiştik' Dese Bile Ben Afganistan'da Korkunç Şeyler Gördüm'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER