Ahmet Hakan: 'Ayasofya'nın İbadete Açılışını Atatürk'e Hakaret Etmeden İfade Etmek Mümkün Değil mi?'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Ayasofya'nın müzeye çevrildiği döneme işaret ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e gönderme yaparak 'zalim ve kafir' diyen imam Mustafa Demirkıran'a tepki gösterdi. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet .

Ahmet Hakan: 'Ayasofya'nın İbadete Açılışını Atatürk'e Hakaret Etmeden İfade Etmek Mümkün Değil mi?'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Ayasofya'nın müzeye çevrildiği döneme işaret ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e gönderme yaparak 'zalim ve kafir' diyen imam Mustafa Demirkıran'a tepki gösterdi.

s-d6612e706cea7aed7a604c1b7caac9d4b9d6c1
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 'Atatürk’e dil uzatmadan olmuyor mu bu işler?' başlıklı bugünkü yazısında, "Önce bir şey soracağım: Ayasofya’nın ibadete açılışını... Atatürk’e gönderme yapmadan... Atatürk’e hakaret etmeden... Atatürk’e dil uzatmadan... İfade etmek mümkün değil mi?" diye sordu.

"Bunda Atatürk’ün verdiği kurtuluş mücadelesinin hiç mi payı yoktur?"

s-6ee381de84c12e3ad3182e8a860faa7da099ca
Hakan, şöyle devam etti:"Hiçbir şeyi dikkate almıyorsanız, bari... Hem Atatürk’e derin bir saygı duyan... Hem de Ayasofya’nın ibadete açılışından memnun olan... İnsanlarımızı dikkate alın. Onları incitmeyin. Hep söyledim, yine söylüyorum: Hem Atatürk’e derin bir minnet duymak hem de Ayasofya’nın ibadete açılmasından memnun olmak mümkündür. Bu iki anlayışı birbirine düşürmeye çalışmak, ancak fitnecilerin ve bozguncuların yapacağı bir iştir.Ne yapmış Atatürk? Silah arkadaşlarıyla birlikte düşmana karşı soylu bir direniş gerçekleştirmiş. Bugün ezanlar okunuyorsa... Camilerimiz açıksa... İbadetlerimizi yapıyorsak... Bunda Atatürk’ün verdiği kurtuluş mücadelesinin hiç mi payı yoktur?Ayasofya’da dua ederken Atatürk’e gönderme yapan o hocaya şu iki soruyu sormak lazımBir: Atatürk’ün önderlik ettiği o şanlı mücadele hakkında ne düşünüyor acaba? İki: O şanlı mücadelenin camilere etkisi hakkında ne düşünüyor acaba? Atatürk, camilerde lanet okunacak bir şahsiyet değildir. Hayırla yâd edilecek bir şahsiyettir. Hayırla yâd etmesini bilmeyenlerin yapması gereken ise şudur: Susmak. Çünkü “Ya hayır konuş ya da sus” der bizim öğreti."

Ne olmuştu?

Erdoğan da Oradaydı: Ayasofya'da Yine Atatürk'ü Hedef Alan Sözler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER