Ahmet Hamdi Çamlı'nın 'Kaybolmuş' Dediği Tarihi Çeşmeyi Babası Söktürüp Yerine Apartman Dikmiş

AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı’nın ‘kaybolmuştu, yeniden yaptırdık, kitabesine de hayır olsun diye babamızın ismini yazdırdık’ savunması yaptığı tarihi çeşmenin, Çamlı’nın babası tarafından söktürülerek yerine apartman diktiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Ahmet.

Ahmet Hamdi Çamlı'nın 'Kaybolmuş' Dediği Tarihi Çeşmeyi Babası Söktürüp Yerine Apartman Dikmiş

AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı’nın ‘kaybolmuştu, yeniden yaptırdık, kitabesine de hayır olsun diye babamızın ismini yazdırdık’ savunması yaptığı tarihi çeşmenin, Çamlı’nın babası tarafından söktürülerek yerine apartman diktiği ortaya çıktı.

s-12d7d4375aadcf7ceb0eec9bf67fa9bd45eb99
Geçtiğimiz günlerde Ahmet Hamdi Çamlı'nın restore ettirdiği tarihi Vezir Çeşmesi'nin kitabesine babası Zeki Ahmed Çamlı'nın ismini eklettiği ortaya çıkmıştı.

Tepki çeken olay için

AKP'li Hamdi Çamlı, Restore Ettirdiği Tarihi Çeşmeye Babasının Adını Yazdırmış! -

Çamlı, tepkilere "Ne var yani bunda" diyerek karşılık vermişti

270 Yıllık Çeşmeye Babasının Adını Yazdıran AKP'li Çamlı: 'Ruhuna Değdi' -

Olay olan çeşme ile ilgili dün yeni bir detay daha ortaya çıktı

s-d35441acfefb4ba818de2e4342cf7fffedf339
Çamlı’nın “Kaybolmuş çeşmeyi yeniden ihya ettik” açıklamasına yanıt veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Çamlı’nın babasının çeşmeyi söktürüp yerine apartman diktiğini öne sürdü.Çamlı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı mahir Polat’ın tarihi Vezir Çeşmesi ile ilgili yaptığı açıklamaya, 
“İBB Gn sekreteri olmuşsun ama memuriyetini siyasi çamuriyete alet ediyorsun. Yazık. İBB kimlere kalmış.Kanuna nizama usule aykırı hiç bir şey yokken, başkanının musluk açılışı yaptığı bir devirde, kaybolmuş koskoca bir çeşme ihya edilmiş, teşekkür edeceğine çamurla uğraşıyorsun” diye yanıt vermişti.
Çeşmenin kaybolduğunu öne sürerek kendisinin tarihe sahip çıktığını söyleyen Çamlı’ya yanıt veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise, çeşmeyi ortadan kaybedenin Çamlı’nın babası olduğunu söyledi.Polat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 
“1978’de arsası ile satın alıp 1980 yılında sapasağlam ayakta iken ailenizin söküp yerine aile apartmanı yaptığı Sultan 1. Mahmud’un vakıf çeşmesinin, yerinde binanız olduğu için cami duvarına, kitabesini değiştirerek yaptırdığınız taklidi için çok teşekkür ederim” dedi.

Polat, mesajında ilgili belge ve fotoğrafları da paylaştı

Independent Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir

'İmamoğlu Daha 5 Tane Galericiyle Baş Edemiyor' Diyen Cüneyt Özdemir'e Tepkiler - Sokağa Çıkma Kısıtlaması Bu Hafta Sonu da Uygulanacak: Yasak Saatleri Ne, Kimler Muaf? - Erdoğan'ın 'Birinci Derecede Sorumlu Bilim Kurulu'dur' Sözleri İçin Ne Dediler?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER