Akit'e Göre 'Masum Bir Dede': 35 Kişinin Yakılarak Katledildiği Sivas Katliamının Faili Ahmet Turan Kılıç Öldü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilerek serbest bırakılan Sivas Katliamı'nın baş faillerinden Ahmet Turan Kılıç öldü.

Akit'e Göre 'Masum Bir Dede': 35 Kişinin Yakılarak Katledildiği Sivas Katliamının Faili Ahmet Turan Kılıç Öldü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilerek serbest bırakılan Sivas Katliamı'nın baş faillerinden Ahmet Turan Kılıç öldü. Turan'ın yaşamını yitirdiğini Yeni Akit gazetesi "Sivas mazlumu Ahmet dede, Hakk’a yürüdü" başlığıyla duyurdu.

s-1287683004c084f88f1a0a7f7389fd02d2894c
2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli’nde 33 aydını yakarak katleden saldırganların başında yer alan ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildiği halde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'affedilerek' serbest bırakılan Ahmet Turan Kılıç 87 yaşında öldü.

'Masum bir televizyon tamircisi'

s-61db9acb8e6460ec3ea8fab52f2c7d5d14a93f
Yandaş medya tarafından "masum bir televizyon tamircisi" ve "Ahmet Dede" şeklinde haberleştirilen Kılıç, katliam sırasında gerici güruhu yönlendiren isimlerden biriydi.Gericileri sürekli otele saldırmaya teşvik eden, "Laik düzen yıkılacak", "Yaşasın şeriat" sloganları atarak otele saldıran Kılıç'ın oynadığı rol polis ifadelerinde de net şekilde gözler önüne serilmişti.

33 kişinin katledilmesinin faili 'mazlum' ilan edildi

s-8412df7ff33039589b3434af329ac8cf951ca7
Yeni Akit gazetesi Turan’ın yaşamını yitirdiğini duyurduğu haberinde, "Sivas'ta yaklaşık 10 gündür özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi gören Kılıç, yapılan tüm müdahaleye rağmen dün saat 05.00 sıralarında vefat etti. Kılıç için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Ardından dualar eşliğinde Yukarı Tekke Mezarlığına defnedildi. Sivas olayları davasında aldığı idam cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına dönüştürülen ve 27 yıl suçsuz yere cezaevinde yatan Ahmet Turan Kılıç, hasta ve yatalak olduğu gerekçesiyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın affıyla cezaevinden çıkarılmıştı.” ifadesini kullandı.

Odatv'de yer alan video haberde, Kılıç'a ilişkin şu ifadelere yer verilmişti:

Odatv'de yer alan video haberde, Kılıç'a ilişkin şu ifadelere yer verilmişti:Odatv'de yer alan video haberde, Kılıç'a ilişkin şu ifadelere yer verilmişti: Emniyet görevlisi Mehmet Yıldız, Ahmet Turan Kılıç'ı Madımak önünde "Vali istifa", "Sivas Aziz'e mezar olacak", "Şeytan Aziz", "Laik düzen yıkılacak", "Yaşasın Şeriat" sloganları atarken gördüğünü, otele gitmek isterken polisin kendisini püskürttüğünü, bu sırada Kılıç'ın "bizim sizinle işimiz yok diyerek" yeniden barikatı aşmaya çalıştığını gördüğünü söyledi.Emniyet görevlisi Sami Ece ise, Ahmet Turan Kılıç'ın "arkadaşlar bu cihattır, yürüyelim" diye bağırdığını, halkı otele doğru sevk ederek tahrik ettiğini gördüğünü söyledi.Emniyet görevlisi Mustafa Kılıç, "Hadisenin başından sonuna kadar ve hadisenin içinde devamlı olarak Kılıç'ı gördüğünü, "Şeriat gelecek zülüm bitecek" dediğini, Madımak önünde "ne duruyorsunuz, taş atın" dediğini, PTT önündeki taşları da oradakilere gösterdiğini, hadise günü Kılıç'ı bu eylemleri yaparken çok net gördüğünü söyledi.Diğer emniyet görevlileri de Kılıç'ın kalabalığı başından sonuna kadar tahrik ederek önderlik eden bir kişi olarak gördüklerini beyan etti.

Kaynak: Birgün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER