AKP Deprem Vergisi Tartışmasına Noktayı Koydu: 'Depreme Gönderilecek Tarzında Bir Düzenleme Söz Konusu Değil'

Elazığ'da onlarca kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından yeniden gündeme gelen deprem vergisine ilişkin AKP'den açıklama geldi. AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, “Bütçede paralar toplanır, ihtiyaca göre de harcanır.

AKP Deprem Vergisi Tartışmasına Noktayı Koydu: 'Depreme Gönderilecek Tarzında Bir Düzenleme Söz Konusu Değil'

Elazığ'da onlarca kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından yeniden gündeme gelen deprem vergisine ilişkin AKP'den açıklama geldi. AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, “Bütçede paralar toplanır, ihtiyaca göre de harcanır. Dolayısıyla deprem vergileri adı altında, bunlar toplanacak ve depreme gönderilecek tarzında bir düzenleme söz konusu değildir” dedi.

Elazığ'daki depremin ardından hem sanatçılar hem de sosyal medya kullanıcıları deprem vergisinin akıbetini merak etti.

Kemal Kılıçdaroğlu '82 milyondan toplanan 34 milyar dolar nereye harcandı?' diye sordu.

s-ac1891da77e5bb6aa78cc6ba54ff02039df6b2
Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Vatandaş haklı olarak şunu soruyor; ‘17 yıldır iktidarsınız, deprem vergisi alıyorsunuz, can kaybı ve tahribatı önlemek için neler yaptınız?’ ‘Vay efendim nasıl sorarsın!’ Niye sormasın, vergiyi o vatandaş ödüyor ve sorma hakkı var. ‘Şimdi bu soru sorulur mu?’ Ne zaman soracak? Vatandaş üzerine düşen görevi yaptı ve vergisini ödedi. Önlemi almak siyasi iktidara düşüyor. 34 milyar dolar para alıyorsun. Vatandaş görevini yaptı ama 17 yıldır iktidarda olanlar görevini yapmadı."

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'dan vergi açıklaması geldi

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'dan vergi açıklaması geldi AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'dan vergi açıklaması geldi 5e31a3fb8ec28cc6194b41f9.jpg
AK Partili Naci Bostancı, bir gazetecinin sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
“Bütçeyi bilenler, 5018 sayılı Bütçe Kanunu’nu bilenler herhangi bir ad ve isim altında şu iş için vergi topluyoruz tarzında bir düzenleme olamayacağını, 5018’in 13. maddesinde hususi bir şekilde bu tür vergiler toplanamayacağını ifade ediyor. Bütçede paralar toplanır, ihtiyaca göre de harcanır. Dolayısıyla deprem vergileri adı altında, bunlar toplanacak ve depreme gönderilecek tarzında bir düzenleme söz konusu değildir. Bütçenin mantığına aykırıdır. Bütçeden haberdar olanlar bunu bilirler. Esasen Türkiye deprem kuşağında bir ülke olduğu için zaten bütçeden çok ciddi miktarda bir kaynak çok çeşitli biçimlerde kentsel dönüşüm, çeşitli destekler biçimde bu depreme yönelik hazırlıklar için harcanmaktadır.”

Öte yandan 'Deprem araştırma önergesi' AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Meclis'te Bugün: Deprem Araştırma Önergesi Reddedildi, Ahlat'a Saray Yapılması Görüşülecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER