AKP’li Belediyeye Devredilirken İmarı Değiştirilen Aslım Ormanı’nda Ağaçlar Söküldü: Bir Kısmı Satılacak

Ağaçların söküldüğünü doğrulayan AKP'li Başkan, "Burası abartıldığı kadar da büyük bir ormanlık alan değildi, zaten toprak yapısı da ağaç yetiştirmeye çok müsait değil" dedi Konya'da 10 yıl önce sanayi siteleriyle dolu Karatay'ın havasının temizlenmesi için oluştur.

AKP’li Belediyeye Devredilirken İmarı Değiştirilen Aslım Ormanı’nda Ağaçlar Söküldü: Bir Kısmı Satılacak

Ağaçların söküldüğünü doğrulayan AKP'li Başkan, "Burası abartıldığı kadar da büyük bir ormanlık alan değildi, zaten toprak yapısı da ağaç yetiştirmeye çok müsait değil" dedi

s-fa7648805b5b30527342b2e289c5b54adf02f1
Konya'da 10 yıl önce sanayi siteleriyle dolu Karatay'ın havasının temizlenmesi için oluşturulan 85 bin ağaçlık Aslım Ormanı’nın bulunduğu 2 milyon 472 bin metrekarelik alanın imarı değiştirilerek Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Ormanın bir kısmı temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı. Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, sanayi sitesine katılan kısmının dışındaki alanın da belediye tarafından önümüzdeki süreçte satılığa çıkarılacağını öğrendiklerini söyledi. Ekici, "Henüz ormanlık alanın Büyükşehir'e tahsisi gerçekleşmeden ağaçların söküldüğünü öğrendik" dedi.Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre, tahsis edilen alanın AKP'li milletvekillerinin girişimleriyle Konya Büyükşehir Belediyesi'ne imar değişikliği yapılarak sanayi alanı olarak devredildiğini belirten Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici şunları söyledi:

'Devrin hemen ardından buradaki 85 bin ağaç söküldü'

s-12923001cf7672960993caede7f7892e41604a
"2018’de o dönemki Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; iğde, akasya, sofora, aylantus, gladiçya, ılgın ve dişbudak gibi türlerin de bulunduğu 85 bin ağacın sanayi bölgesine nefes aldıracağını ifade etti. Aradan geçen üç yılın ardından burası AKP’li bazı milletvekillerinin girişimiyle, imarı sanayi alanı olarak değiştirilerek Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Devrin hemen ardından buradaki 85 bin ağaç söküldü. Şu anda 2 milyon metre karelik alanda ne bir ormanlık alan var ne de tek bir ağaç kaldı.""Söküm esnasında da buradaki binlerce ağaç heba olmuş"
Ormanlık alanın bir kısmının AKP'li belediye tarafından arsa olarak satılacağını da iddia eden Hasan Ekici, şu ifadeleri kullandı:
“Aslım Ormanı için il başkanlığımızca bir araştırma komisyonu kurduk. Buranın imarının sanayi alanı olarak değiştirilmesinin ardından alanın bir kısmının Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınması projesi kapsamında Konya Yeni Sanayi Sitesi'ne dahil edildiğini, kalan değerli kısmının ise belediye tarafından önümüzdeki süreçte satılığa çıkarılacağını öğrendik. Henüz ormanlık alanın Büyükşehir'e tahsisi gerçekleşmeden ağaçların söküldüğünü öğrendik. Söküm esnasında da buradaki binlerce ağaç heba olmuş. Şehrimize ve sanayi bölgesine nefes aldıracak ormanlık alan ve binlerce ağaç maalesef ranta kurban edildi.”

AKP'li belediye başkanı Kılca: 'Abartıldığı kadar büyük bir ormanlık alan değildi'

s-c20e854eeeaca77b2961ed804242007aed3738
Büyükşehir Belediyesi'ne sanayi alanı olarak devredildiğini ve ağaçların söküldüğünü doğrulayan AKP'li Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Burası abartıldığı kadar da büyük bir ormanlık alan değildi. Zaten toprak yapısı da ağaç yetiştirmeye çok müsait değil. Burası sanayi alanı olarak belirlendikten sonra ağaçlar büyük bir titizlikle söküldü. Sökülen ağaçları da yeni oluşturduğumuz yeşil alanlara taşıdık” şeklinde konuştu. Çanakkale'de 4 Büyüklüğünde Deprem - Barış Yarkadaş, Muharrem İnce'nin Partisinin Logosunu Paylaştı - Ekrem İmamoğlu'nun İfadesi Ortaya Çıktı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER