AKP'li İsmet Yılmaz'ın Öcalan Yorumu: 'Devlet Terör Örgütündeki Ayrışmaları Kullanır'

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri öncesi Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunması ve Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasını "Devlet terör örgütü mensupları arasındaki ikilikleri, ayrışmaları kullanır" diye.

AKP'li İsmet Yılmaz'ın Öcalan Yorumu: 'Devlet Terör Örgütündeki Ayrışmaları Kullanır'

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri öncesi Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunması ve Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasını "Devlet terör örgütü mensupları arasındaki ikilikleri, ayrışmaları kullanır" diyerek gerekçelendirdi. 

s-0bf4158ad6a12d9e3b1249e0214e08916c0d55
Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerinde de bulunan AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Irak'ın Gara bölgesinde PKK tarafından şehit edilen 13 güvenlik görevlisi hakkında Meclis'te yaptığı konuşmada, yenilenen İstanbul seçimleri öncesi Öcalan’ın mektubunun okunması ve kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına değindi."“Her ne zaman terörle ilgili bir konuşma olsa mutlaka iki husus gündeme getirilir; terörist başı Öcalan'ın tarafsızlık mesajı içeren mektubu ve Kandil'i ve HDP'yi eleştiren Osman Öcalan'ın röportajı gündeme getirilir" diyen Yılmaz, şöyle devam etti.
Şunu çok açıklıkla dile getirmeliyim: Herkes bilir ki terörle mücadele eden devletin bir devlet aklı olmalıdır. Devlet elbette terör örgütü mensupları arasındaki ikilikleri, ayrışmaları kullanır; bu, dünyanın her yerinde böyledir. Terörle mücadelede AK Parti hükûmetlerinin bir izahı vardır. Seçim öncesi böyle bir devlet aklının partiye zararı olabilir ancak 'önce milletim' diyen için partiye zarar gelmesinden çekinmez”

Osman Öcalan ne demişti?

Osman Öcalan TRT'ye Röportaj Verip Ekrem İmamoğlu'nu Eleştirdi - 2019 yerel seçimleri öncesinde TRT'ye çıkarılan PKK'nın eski yöneticilerinden ve örgüt lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmişti. Öcalan, “Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı.  Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” demişti. Kırmızı bültenle arananan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılması büyük tepki çekmişti.

"Teklif TRT'den geldi"

s-1cf08a2cb01b707166adc0dda87bab10195381
Osman Öcalan, yerel seçimler öncesi tartışma yaratan programa ilişkin, geçtiğimiz aylarda açıklama yapmış ve şunları söylemişti:"TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi. İmamoğlu meselesini muhabir sordu. İmamoğlu gündemdeydi. Acil bir sorun olarak görüşümü dile getirdim. Kısa bir süre önce bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştük. Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER