AKP'li Olduğunu Söyleyen Karpuz Üreticisi: 'Yaktınız Bizi, Mahvettiniz'

Artan maliyetlerle baş edemediklerini savunan Adanalı karpuz üreticileri, hasat ettikleri ürünleri 'Yazıklar olsun' diyerek yere attı. AKP üyesi olduğunu belirten bir üretici Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye "Yaktınız bizi, mahvettiniz.

AKP'li Olduğunu Söyleyen Karpuz Üreticisi: 'Yaktınız Bizi, Mahvettiniz'

Artan maliyetlerle baş edemediklerini savunan Adanalı karpuz üreticileri, hasat ettikleri ürünleri 'Yazıklar olsun' diyerek yere attı. AKP üyesi olduğunu belirten bir üretici Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye "Yaktınız bizi, mahvettiniz. Cumhurbaşkanım, biraz gör, gör şu çiftçiyi. Bittik, bittik. Yazıklar olsun" diye isyan etti.  s-df8b9e6574b3f3e5d087e4126e73b102fc216a
Fotoğraf ve Haber: ANKACHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, tarlada fiyatı 70 kuruşa kadar düşen karpuz üreticilerinin isyanını paylaştı. Barut, "Tarlada 70 kuruş olan karpuzu, markette 5 liraya sattırmayın. Önlem alın, çiftçiye destek verin" dedi. AKP üyesi olduğunu belirten karpuz üreticisi Fuat Kumlu ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye "Yaktınız bizi, mahvettiniz. Cumhurbaşkanım, biraz gör, gör şu çiftçiyi. Bittik, bittik. Yazıklar olsun" diye isyan etti.

"Bitirdiniz bizi, bittik biz, yazıklar olsun"

"Bitirdiniz bizi, bittik biz, yazıklar olsun" "Bitirdiniz bizi, bittik biz, yazıklar olsun" 60b381db5199c57c6b177552.jpg
80 dönüm alanda karpuz eken Mehmet Şahbaz adlı üretici geçen seneye göre maliyetlerin yüzde 50 arttığını, ürünlerini satamadıklarını söyledi. 55 dönümde karpuz üreten Sergen Şahbaz adlı vatandaş ise maliyetlerin çok arttığını belirterek, “Karpuzun üretim maliyeti dekarda 5-6 bin lirayı buluyor. Karpuzu bu duruma getirene kadar toprağa kanımızı döküyoruz. Ürünü dekarda 2 bin 500 liraya satamıyoruz” dedi.Hasat yapılan alanda karpuz alan tüccar Hasan Hakim ise, “Ulusal ve yerel marketler bizi baskı altına alıyor, 70 kuruştan fazla fiyata karpuz almıyor. Hangi markete giderseniz gidin 4-6 liradan aşağı karpuz satmıyorlar. Bu vicdansızlıktır” şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER