AKP'li Ravza Kavakçı'ya 'Köpek' Diyen Vatandaş Beraat Etti

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık hakkında beraat kararı verildi.

AKP'li Ravza Kavakçı'ya 'Köpek' Diyen Vatandaş Beraat Etti

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık hakkında beraat kararı verildi. Kararda, 'köpek' demenin hakaret kabul edilmesi halinde köpeklere de hakaret edilmiş olabileceği kaydedildi.

s-46e86892b5cb91a666aeee910c19f12dca73b7
AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Ağustos 2019'da kendisine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hakaret ettiği gerekçesiyle M.S. hakkında suç duyurusunda bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından M.S. hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"Yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum"

s-1ef8306417f2c4c55e536bea6df1d57e5ec7c4
Sözcü'de yer alan habere göre, Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık M.S. savunmasında, “Benim telefonum kızım tarafından yüklenmiş Facebook uygulaması vardır. Ben burada internete girerek çeşitli paylaşımlar yaparım. Ancak bana okuduğunuz ve müştekiye yönelik sözleri yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum. Böyle bir durum varsa kendisinden özür dilerim” ifadelerini kullandı.Müşteki Ravza Kavakçı Kan'ın avukatı ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, M.S. hakkında beraat kararı verdi.

"Yelloz" rencide edici boyutta değil

s-17d9f94521a3df150a0233afdbdbbf8f60a4c3
Mahkemenin gerekçeli kararında, ‘yelloz’ kelimesinin kelime anlamlarına yer verilerek, anlamları itibariyle incelendiğinde argo nitelikli sözlerin, katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olmadığı belirtilerek, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı kaydedildi.Öte yandan paylaşımdaki ‘köpek’ sözlerine ilişkin, “Köpeklerin havlayarak kendilerini ifade ettikleri, bir insana aslan, kaplan dendiğinde hakaret iddiasının mevcut olmadığı, köpek dendiğinde hakaret iddiası mevcut olsa da köpeklerin de diğer hayvanlardan farkının bulunmadığı, köpeklerin zaman zaman evimizde bizimle yaşayan, deprem gibi doğal afetlerde hayat kurtaran, uyuşturucu maddelerde suç ve suçluyla mücadele esnasında yardımcı olan sevimli dostlarımız olduğu” ifadelerine yer verilerek, köpek demenin hakaret kabul edilmesi halinde köpeklere de hakaret edilmiş olabileceği kaydedildi.

"Yaşadığım üzüntüyü kelimelerle ifade etmem mümkün değil"

s-6cf79bd442e8fd1fc5bdf2de6c4f9316512e8c
AKP'li Ravza Kavakçı Kan, mahkemenin kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi:
"Özellikle siyasetçilerin eleştiriye açık olması gerektiğine gönülden inanan bir insan olarak birçok vesile ile eleştirinin başımın üzerinde yeri olduğunu ama iftira, yalan ve hakarete karşı hukuk çerçevesinde mücadele edeceğimi ifade etmiştim.Bu mücadeleye devam ederken Istanbul Anadolu Adliyesi 58.Asliye Ceza Mahkemesi’nin yapmış olduğumuz şikayete binaen bir dönemin güdümlü yargı kararlarını aratmayan nitelikteki ekte paylaştığım kararını okuyunca yaşadığım endişe ve üzüntüyü kelimelerle ifade etmek mümkün değil."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER