AKP'li Vekilden 'Atatürk' Çıkışı: 'Ayasofya'daki İfadeleri Biz de Kabul Etmiyoruz'

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ayasofya-i Kebir Cami Şerifi'ndeki vaazda Atatürk'e yönelik hakaret hakkında açıklama yaptı.

AKP'li Vekilden 'Atatürk' Çıkışı: 'Ayasofya'daki İfadeleri Biz de Kabul Etmiyoruz'

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ayasofya-i Kebir Cami Şerifi'ndeki vaazda Atatürk'e yönelik hakaret hakkında açıklama yaptı. Söz konusu ifadeleri kendilerinin de kabul etmediklerini belirten Aydemir, muhalefete yüklendi: "Bir devlet memurunun yaptığından dolayı bize yönelmek yerine kendi kadrolarına baksınlar."

s-cb439c0a515102de3c2ba1bb4c580aa1bb7bdb
AKP Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü istismar etmeye devam ettiğini söyleyen Aydemir, "Ayasofya-i Kebir Camisi'nde bizim onaylamadığımız bir hadiseyi öne çıkarıp Atatürk üzerinden yine siyaseten bize yüklendi. Oysa her vesileyle altını çiziyoruz: Atatürk bizim bir değerimiz ve devletimizin kurucusu. Atatürk'ü, saygıyla ve minnetle her vesileyle anıyoruz." diye konuştu.

"Bir devlet memurunun yaptığından dolayı bize yönelmek yerine kendi siyasi kadrolarına baksınlar"

s-67e2370dafe8b3833c086930b1d1f07553ea24
Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk'e hakaret ederken sesini çıkarmadığını iddia eden Aydemir, CHP'nin, Atatürk'ün adını sadece kullandığını savundu. Aydemir, şöyle dedi:
"HDP, Atatürk'ün zemin oluşturduğu yapıyı yıkmak için gayret sarf ediyor. PKK'ya destek olan, PKK'yı bir kere dahi kınamayan HPD ile ortak olmak demek Atatürk’e düşman olmak demektir. CHP ile ortak olan İYİ Parti için de bunu çok net söylüyorum. Samimiyetle Atatürk'ün yanında duran, Atatürk'ün yaptıklarını hakkıyla teslim eden bizim kadrolarımız. Bizden Atatürk'e dönük hakaretamiz hiçbir şey sadır olmadı, olmaz. Bir devlet memurunun yaptığından dolayı bize yönelmek yerine kendi siyasi kadrolarına baksınlar. HDP ile ortaklıklarına baksınlar. PKK’ya olan desteklerine baksınlar. Bir imam üzerinden Atatürk'ü istismar edeceksiniz, biz de sükut edeceğiz. Böyle bir şey yok. Atatürk'ün sahibi bu millettir. Atatürk, tarihe tevdi edilmiş özel bir isimdir. Onu size kullandırtmayacağız, onun istismarına asla izin vermeyeceğiz."

Ne olmuştu?

Erdoğan da Oradaydı: Ayasofya'da Yine Atatürk'ü Hedef Alan Sözler - Geçtiğimiz cuma günü Ayasofya Camisi'nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi programında, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan yaptığı duada Atatürk'ü hedef almıştı. Demirkan tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir! Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER