AKP Milletvekili Güneş: 'Koronavirüsle Mücadelede Tarhananın Rolü Büyük'

AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, koronavirüsle mücadelede tarhanın rolünün büyük olduğunu ileri sürdü.  AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, Kovid-19 ile mücadeleyi başarılı şekilde sürdüğünü söyledi.Sağl.

AKP Milletvekili Güneş: 'Koronavirüsle Mücadelede Tarhananın Rolü Büyük'

AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, koronavirüsle mücadelede tarhanın rolünün büyük olduğunu ileri sürdü. 

s-53420e09e910aaa1598e76e7bc3cea11f30fb9
AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, Kovid-19 ile mücadeleyi başarılı şekilde sürdüğünü söyledi.Sağlık Bakanlığı'nın son değerlendirmeleri ışığında bir risk haritasının ortaya çıkarıldığını belirten Güneş, bu haritaya göre, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki illerin durumunun sevindirici olduğunu belirtti.Seçim bölgesi Uşak'ın durumunun da "düşük riskli iller" seviyesinde olduğunu dile getiren Güneş, mücadelede emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Günlük vaka sayımız beşe düştü"

s-fa5d482ac69bf666d05badc2599cc46b4c6955
Uşak'ta bugüne kadar 25 bin 707 vakanın görüldüğünü, 660 kişinin öldüğünü hatırlatan Güneş, şöyle konuştu:
"Hemşehrilerimiz yaşanan kayıplar karşısında durumun vahametini anladılar ve önceden devlet için taktıkları maskeyi artık kendileri için takmaya başladılar. Şu an günlük vaka sayımız 5, yoğun bakımda yatan hasta sayımız ise 2'ye düşmüştür. Maske, mesafe ve temizlik kuralları çok önemli. Tüm bu önlemlerin yanında, koronavirüs ile mücadelede, belki bilimsel olarak ispatı zor olan ama çocukluğumuzdan bu yana şifa kaynağı olduğuna inandığımız Uşak tarhanasının da büyük rolünün olduğunu düşünmekteyiz."
Güneş basın mensuplarına da tarhana çorbası ikram etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER