AKP'nin 'Darbe Çağrışımlı' Dediği 'Emekli Amiraller Bildirisi' Hakkında Soruşturma!

AKP'lilerin 'darbe çağrışımlı' dediği ve sert tepki gösterdiği 103 emekli amiralin 'Montrö bildirisi' hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatıldı. 103 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü feshedebilir mi?" .

AKP'nin 'Darbe Çağrışımlı' Dediği 'Emekli Amiraller Bildirisi' Hakkında Soruşturma!

AKP'lilerin 'darbe çağrışımlı' dediği ve sert tepki gösterdiği 103 emekli amiralin 'Montrö bildirisi' hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatıldı.

s-18242a3cc18e9e6e3e38f017727e66a52966e9
103 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtını vermesi ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın gittiği bir tarikat evinde sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine başlayan "Montrö Sözleşmesi" tartışmalarıyla ilgili bir bildiri yayımlamış, hükümet ise bildiriye sert tepki göstermişti.

Söz konusu bildiri için

103 Emekli Amiral Bildiri Yayınladı: 'Montrö Sözleşmesi'nin Tartışma Konusu Yapılmasından Kaçınılmalı' Bildiride özet olarak şunlar denilmişti:"Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir."(…) Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz."Açıklamada Tuğamiral Sarı'nın görüntülerine dair de şöyle deniyordu:"(…) son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur."TSK ve özellikle Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir FETÖ saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. Bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; TSK'nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir."

Tarikatta cübbe ile görüntülenen amiral ile ilgili haber

Milli Savunma Bakanlığı’ndan ‘Tarikat Merkezinde Amiral’ Açıklaması: 'Her Yönüyle Dikkatle İnceleniyor' -

Bildiriye hükümetten ardı ardına tepki mesajları geldi

s-59cc103afeeb6c45e440d2ed4d336d1629d5dd
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından İletişim Başkanlığının binasının ışıkları yanan fotoğrafını paylaşarak, şunları kaydetti:"15 Temmuz'a 103 gün kala 103 hadsizin verdiği mesaj ayaklarımızın altındadır. Bu topraklarda son sözü aziz milletimiz söyler. Bu ışıklar antidemokratik her girişim ve niyete karşı aziz milletimiz için hiç sönmeden yanacaktır. Görevimizin başında, milletimizin emrindeyiz."

Detaylar

Fahrettin Altun’dan Bildiri Yayınlayan Amirallere: 'Haddinizi Bilin' -

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Haddinizi bilin ve yerinizde oturun

s-42a336800dd079ce653c37cc2a2c67505bed85
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, milletin ve temsilcilerinin vesayet heveslilerine asla geçit vermeyeceğini belirterek "Haddinizi bilin ve yerinizde oturun" ifadesini kullandı.Kalın, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Bir grup müteakit askerin darbe dönemlerini çağrıştıran açıklaması sadece kendilerini gülünç ve zavallı duruma düşürmüştür. Bilsinler ki aziz milletimiz ve temsilcileri bu zihniyete ve vesayet heveslilerine asla geçit vermeyecektir. Haddinizi bilin ve yerinizde oturun."

TBMM Başkanı Şentop: Darbe çağrışımlı bildiri

s-e54c924cb6429516f2b736ebefab6b74a24b13
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Yıllardır içeride, dışarıda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka." ifadeleriyle söz konusu bildiriye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Haddinizi bilin

s-932782e418b9929c31fe257bdb11c912b68bbf
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:"Mezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, Millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar... Haddinizi bilin."

İçişleri Bakanı Soylu: Üniformayı emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir

s-541b96e62382a13b07c0b2c5bbc2b2434f8f6e
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:"Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir. O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir. Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri..."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER