AKP Sözcüsü Çelik'den Boğaziçi Açıklaması: 'Türkiye'nin Egemenlik Hakkında Dönük Cümleler Kuruluyor'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

AKP Sözcüsü Çelik'den Boğaziçi Açıklaması: 'Türkiye'nin Egemenlik Hakkında Dönük Cümleler Kuruluyor'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi protestoları ile ilgili konuşan Çelik ' Atanmış bir yöneticiyi biz yönetici olarak kabul etmiyoruz ifadesinin ötesinde, fiziki engelleme, üniversite yönetimini çalıştırmama gibi bir duruma gelince güvenlik güçlerinin müdahalesi söz konusu olacaktır. Demokratik protesto hakkı aşıldı' ifadelerini kullandı.

s-81aee017b90d3c4ab0266ad3f50db14edefed1
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi eylemleri hakkında da açıklama yapan Çelik, 'Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili olarak çeşitli devletlerin açıklamalarını yakından takip ediyoruz' dedi.

Çelik uluslararası açıklamalara tepki gösterdi

Çelik uluslararası açıklamalara tepki gösterdiÇelik uluslararası açıklamalara tepki gösterdi Çelik, Boğaziçi eylemleriyle ilgili olarak yapılan açıklamara değinerek şöyle konuştu:
"Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili olarak çeşitli devletlerin açıklamalarını yakından takip ediyoruz. Bu açıklamalarda Türkiye'nin egemenlik hakkına dönük olarak hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bir takım cümleler oluyor. Genelde kendi ülkeleriyle ilgili detaylı anlayış bekleyenler, bizim ülkemizdekilerle ilgili kaba saba açıklama yapmakla yetiniyorlar. Biz bu tepkileri verdiğimiz zaman, insan hakları konusu evrensel bir konudur diyorlar. İnsan hakları konusundaki hassasiyetimizle ilgili bir sorgulamayı bunların yapabileceği bir durumu değerlendirmiyoruz. Atanmış bir yöneticiyi biz yönetici olarak kabul etmiyoruz ifadesinin ötesinde, fiziki engelleme, üniversite yönetimini çalıştırmama gibi bir duruma gelince güvenlik güçlerinin müdahalesi söz konusu olacaktır. Demokratik protesto hakkı aşıldı."

'Demokratik protesto hakkı taleplerinizi mercilere iletmek için kullanılır'

www.dw.coms-ae54d5d9413a18bf2b46f01af480f03205ecb4
Boğaziçi Üniversitesi'nin Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen Çelik şöyle devam etti:
"Demokratik protesto hakkı taleplerinizi mercilere iletmek için kullanılır. Şunu da görüyoruz, en son yayınlanan bir bildiride gördüğümüz gibi; meselenin atanan kişinin değerlendirilmesiyle ilgili tartışma olduğunu görüyoruz. Atanan rektör bizden önceki uygulamaların bazılarında olduğu gibi, başka bir partinin parti meclisi üyesi olsaydı, ya da aktif olarak danışmanlık yapan birisi olsaydı ve atansaydı bazı kesimlerin bu eleştirileri ortaya koymayacağını öngörmek mümkün. Burada demokratik protesto hakkı, demokratik eleştiriyle eylemin bir şiddete veya oradaki öğrencilerin eğitim-öğretim hayatını engellemesine, terörle iltisaklı grupların bu işlerin içine girmesi gibi meselelere hassas olmak gerekir."

Sağ duyu çağrısı

s-3d3f4a84fbebdd85218b3348b6f727c555cf56
Çelik eylemler hakkında sağ duyu çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı:
"Burada tabi bu tip meselelerde herkesin sağ duyulu olması gerekir. Grupların sızması konusunda, işte valilik açıklama yapıyor kimler hangi eylemlere katılmış, bunların iltisakları nedir gibisinden... Burada sağ duyu ile hareket etmek zorunludur."
Hangi Meyve ve Sebzeler Açıkta Satılamayacak? Marketlere Yeni Düzenleme Geliyor - Zincirleme Trafik Kazasına Neden Olan Koala Direksiyonda Poz Verdi... - Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçili Şeyma Yorumu: 'Ayakkabı Numarası Devleti Yönetenlerin IQ'sundan Daha Yüksek'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER