Aksaray'da 'Otizmli Çocukları Yuhaladılar' İddiası: Valilik Yalanladı, MEB Soruşturma Başlattı

Aksaray’daki Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda veliler, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti.

Aksaray'da 'Otizmli Çocukları Yuhaladılar' İddiası: Valilik Yalanladı, MEB Soruşturma Başlattı

Aksaray’daki Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda veliler, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada "Aksaray'da 'otizimli çocuklar yuhlandı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürü hakkında soruşturma başlattı.

Mehmetçik İlkokulu'nda, 42'si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci eğitim görüyor.

s-f558578a9f6fb552a8939319f42573861607e3
Aralarında otizimli öğrencilerin de bulunduğu 42 özel eğitim öğrencisinin, iddiaya göre diğer öğrencilerin velileri tarafından başka okula gönderilmesi istendi. Veliler arasında yaşanan tartışmalar da cep telefonu kameralarına kaydedilerek, sosyal medyada paylaşıldı.

Tepki gösteren özel eğitim öğrenci velileri DHA'ya konuştu: "Akranları ile kaynaşmak bir yana sürekli ötelendiler"

Tepki gösteren özel eğitim öğrenci velileri DHA'ya konuştu: "Akranları ile kaynaşmak bir yana sürekli ötelendiler" Tepki gösteren özel eğitim öğrenci velileri DHA'ya konuştu: "Akranları ile kaynaşmak bir yana sürekli ötelendiler" 5dc3e1878535e9671270df1c.jpg
Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Arık şöyle konuştu: "Çocuklarımız şu koridordan dışarı çıkamıyor, arka kapı kullanılıyor, akranları ile kaynaşmak bir yana sürekli ötelendiler. Şimdi ben size veli odamızı da gezdireceğim, velilerimiz de saat 14.30'a kadar buradalar. Bir de mahalle muhtarımız var. Dün bizim üzerimize yürüdü, hakaretler etti, "İstemiyoruz mahallemizde sizi" dedi. Bunu yapan mahalle muhtarı."O esnada bir başka veli "Yuhalandık biz" ifadelerini kullandı. Ergül Arık sözlerini şu şekilde sürdürdü:"İki tane otizmli çocuğum var. Bu çocuklar eğitildiğinde nerelere gelebileceğini en iyi ben biliyorum. Benim çocuklarım 8 altın madalyalı Türkiye şampiyonu. Bu çocukların hepsi de olabilir. Biz bu çocukları eğiteceğiz. Ötelemeyeceğiz."DHA'ya konuşan bir başka veli ise "Size veliler mi sıkıntı çıkarıyor, okul mu?" sorusuna "Okul da, veliler de" yanıtını verdi ve ekledi:"Müdür bizim hiç yanımızda değil. Müdür bizi dışlıyor."

Türkiye Otizm Meclisi'nden açıklama: "Süreci sonuna kadar takip edeceğiz"

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği: 'Suç duyurusunda bulunacağız'

Aksaray Valiliği: "Aksaray’da 'otizmli çocuklar yuhalandı’ haberi gerçeği yansıtmamakta"

s-c99468a428c90275b887078e42e4cdb231a33d
Valilik’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, ‘Aksaray merkez Mehmetçik İlkokul’unda 32 derslik mevcut olup, 42’si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci öğrenim görmektedir. Özel eğitim öğrencileri burada 5 yıldır eğitimlerine devam etmektedirler. Bazı medya organlarında yayınlanan ‘Aksaray’da otizmli çocuklar yuhalandı’ haberi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklar okullarında normal eğitim öğretimlerine devam etmektedirler.  2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir özel eğitim okulu planlanmış olup konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır’.

İddialara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

s-daa0225e0d0f8c69235f3faef1c99754430fcc
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER