Akşener: 'Erdoğan, Rize'deki Provokasyon Çalışmasının Azmettiricisi Olduğunu İtiraf Etti'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize ziyaretinde yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulunurken "Erdoğan geçen haftaki grup konuşmasında Rize'deki provokasyon çalışmasının azmettiricisi olduğunu itiraf etti.

Akşener: 'Erdoğan, Rize'deki Provokasyon Çalışmasının Azmettiricisi Olduğunu İtiraf Etti'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize ziyaretinde yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulunurken "Erdoğan geçen haftaki grup konuşmasında Rize'deki provokasyon çalışmasının azmettiricisi olduğunu itiraf etti. Daha başka planları da olacak ki 'Bu daha iyi günleriniz' diye ekledi" ifadesini kullandı.

'Erdoğan'a yaranacaklar diye AKP Mahalle Temsilcisi kılıklı sözde din adamları, kutsal mabedimizde Cumhuriyetimizin kurucusuna lanet okuyor'

s-d6be659321d1e8fed9f8cd4a2e137dd9b26e3f
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.Sözlerinin başında imam Mustafa Demirkan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e atfen kullandığı ifadelere tepki gösteren Akşener, "Maalesef Türkiye cami açılışında bile milleti bölmeyi başaran bir zihniyetle yönetiliyor. Bu kirli zihniyet ne zaman sıkışsa milletimizi bölmeye çalışıyor. Toplumsal ayrışmadan gerilimden besleniyorlar" dedi.Akşener, "Sırf Sayın Erdoğan'a yaranacaklar diye AKP Mahalle Temsilcisi kılıklı sözde din adamları, kutsal mabedimizde Cumhuriyetimizin kurucusuna lanet okuyor. Allah bunu yapanları da, yapılmasına göz yumanları da ıslah etsin" ifadesini kullandı.

'İş yapıyor gibi görünmek için şekilden şekile girmekten vazgeç'

s-441b2c2d8f4cf0ce61c43702a9e640d4cd4688
Akşener, konuşmasının devamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlere değindi. Akşener, şunları kaydetti:
"Net bir aşı takvimi oluşturulmuş mu? Oluşturulmamış. Turizm ve konaklamalarla ilgili ne gibi kısıtlamalar var? Belli değil. Öğretmenlerin kadro beklentilerine bir cevap var mı? Yok. Ne var? Her zamanki gibi bolca hamaset, birkaç tane de yarım yamalak tedbir var. Bu kapanma kararının bilimsel bir temeli var mı? Bilim Kurulu 'Saat 10'dan sonra sokağa çıkma yasağı getirilmesi virüsü engeller' demiş midir? Yoksa Erdoğan'ın 'Dostlar alışverişte görsün' diyerek aldığı kararlar mıdır? Türkiye Cumhuriyeti göz kararı ile, Sayın Erdoğan'ın paşa gönlüne göre yönetilecek bir ülke değildir. Sayın Erdoğan, iş yapıyor gibi görünmek için şekilden şekile girmekten vazgeç. Ya işini yap ya da sandığı getir. Biz de memleketi hak ettiği gibi yönetelim."Akşener, Hatay'da soğan üreticileriyle görüştüğü ziyarete dair detayları da aktardı. Üreticinin soğanı döktüğünü belirten Akşener, "Bunu tüketici satın alamıyor, yetiştiren üretici satamıyor. Müslüm Baba'nın dediği gibi, 'Yansın bu dünya.' Böyle bir şey olabilir mi? Zaten yakarsa bu dünyayı garipler yakar. Aha bu soğan yakacak, bu soğan" diye konuştu.

'Milletin gerçekleriyle daha çok yüzleşeceksin'

s-c73319f616b48f262f33725bc564fbeac8effb
Akşener, Rize ziyaretinde yaşananlara ilişkin değerlendirmede de bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ziyaretle ilgili söylediklerini eleştiren Akşener, şöyle devam etti:
"Erdoğan geçen haftaki grup konuşmasında Rize'deki provokasyon çalışmasının azmettiricisi olduğunu itiraf etti. Daha başka planları da olacak ki 'Bu daha iyi günleriniz' diye ekledi. Sayın Erdoğan, lafa gelince Rizelisin ama Rizeli'yi düşünmüyorsun Rize'nin gelini hemşehrilerine sahip çıktı diye küplere biniyorsun. Sahip çıkmaya devam edeceğim. Köpürsen de, tehditler savursan da milletimizin yanında durmaya devam edeceğim. Sen daha dur, senin deyiminle 'Bunlar daha iyi günlerin.' Milletin gerçekleriyle daha çok yüzleşeceksin. Valla ben kayınvalidemi çok seviyorum, aynı evde de oturuyoruz senelerdir. Tembihi var; garibin yanından ayrılmayacaksın, Rizelinin de ardında duracaksın."

Kürsüye çıkan sanatçı Burhan Şeşen, müzisyenlerin sorunlarını anlattı

s-754fad30687ee91c8ff0e39e8a5ed45d14fd21
Bu arada İYİ Parti'nin grup toplantısında müzisyenlerin sorunlarını anlatmak üzere kürsüye Burhan Şeşen davet edildi. Şeşen, "Tiyatrocu, sinemacılar destek paketlerinde yer aldılar ama bizler üvey evlat gibiydik. 'Bize para verin' demek, sızlanmak, bir şeyler talep eder pozisyonda olmak hiçbir müzisyenin tercihi değidir. Yaptıklarımızın sanat olduğu görmezden gelinerek, hak ettiğimiz saygınlık birkaç plaketle geçiştirildi" dedi. Şeşen, şöyle devam etti:
"Ey bu ülkeyi yönetenler, bir düğünde hiç mi halay başı olmadınız? İlkokulda, milli bayramlarda 'Dağ başını duman almış' marşını da mı okumadınız. Müzisyenler gerçekten özel insanlar, farklı insanlar. Ben hala bu yaşımda bir şarkıyla dünyayı güzelleştireceğimi düşünüyorum. Çok ütopik bir şey ama, biz de her şeyi barışla, uzlaşmayla çözmeye çalışıyoruz. Gençler yeni bir akım başlattılar, gözünü yumma, müziğe sahip çık. Gözünü yumma, sahneye sahip çık."
Bir Kadın, Evinde Öldükten 3 Ay Sonra Bulundu: Kedileri Belden Yukarısını Yemiş - Merkez Bankası'nın Kripto Para Raporu: 'Güvenirlilik ve Güvenlik Kırılması Oldukça Zor' - Prof. Dr. Korkut Boratav'an Yüzde 7'lik Büyüme Yorumu: 'Büyüme Değil, Daralma Yaşandı'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER