Albayrak Konut Projesini Açıkladı: 'Dar Gelirli Vatandaşlarımızı Ev Sahibi Yapacak Bir Modelin Altyapısını Tamamladık'

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak bir modelin finasman altyapısını tamamladık.

Albayrak Konut Projesini Açıkladı: 'Dar Gelirli Vatandaşlarımızı Ev Sahibi Yapacak Bir Modelin Altyapısını Tamamladık'

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak bir modelin finasman altyapısını tamamladık. Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi olacaklar." dedi.

s-39e3a987766fb6512bf72920048662ac9c5ca4
Samsun'da iş dünyası ile buluşma toplantısında konuşma yapan Albayrak, dar gelirli ve asgari ücretli vatandaşlara 'konut' müjdesi olarak üzerinde çalıştıkları yeni projeden bahsetti.

"Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile ev sahibi yapacağız"

"Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile ev sahibi yapacağız" "Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile ev sahibi yapacağız" 5dc413ea5026377e22230f20.jpg
"Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak bir modelin finansman altyapısını tamamladık. 20 yıl vadeyle ve bugüne kadar Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile kira hatta kiradan daha ucuz bir maliyetle bu gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak finansal altyapıyı tamamladık." diyen Bakan Albayrak, TOKİ'nin de içinde yer alacağı modelin, evlerin modelleri, şehirleri, uygulama şartları gibi tüm ayrıntılarını, bu ay bitmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde özel bir programla vatandaşlara anlatacaklarını duyurdu.

"Bu modelin diğer sektörlere önemli katkıları olacak"

s-4c3acbe4f1874530d3953233b70f975dd05f38
Bakan Albayrak, söz konusu modelin diğer sektörlere önemli katkıları olacağına işaret ederek, şunları kaydetti:"Sosyal adalet noktasında, sektörler, yan sektörler, iktisadi faaliyetlerin güçlendirilmesi noktasında bu önemli adımı inşallah başlatıyoruz. Bunlar tabii başlangıç, inşallah çok daha güçlü adımlarla çok daha güzel müjdeleri önümüzdeki dönemde anons edeceğiz. Doğrudan sanayicimizi, esnafımızı desteklemek amacıyla kamu bankalarımız başta olmak üzere, farklı diğer bankalarımızın da desteğiyle devreye aldığımız kredileri, hepsini inşallah önümüzdeki süreçte daha da güçlendirerek devam ettireceğiz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER