Alevilerle İlgili Yaptığı Şaka Çok Konuşulmuştu: Komedyen Pınar Fidan ve Özgür Tosun'un Hapsi İstendi

Kadıköy’deki stand-up etkinliğinde Alevilerle ilgili yaptığı şaka bazı kesimlerce eleştirilen Pınar Fidan ve Özgür Tosun hakkında 1’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Fidan ve Tosun'un “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge fark.

Alevilerle İlgili Yaptığı Şaka Çok Konuşulmuştu: Komedyen Pınar Fidan ve Özgür Tosun'un Hapsi İstendi

Kadıköy’deki stand-up etkinliğinde Alevilerle ilgili yaptığı şaka bazı kesimlerce eleştirilen Pınar Fidan ve Özgür Tosun hakkında 1’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Fidan ve Tosun'un “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” iddiasıyla 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları isteniyor. s-b5eb43c8482e78b9b73b61ceb8e871d96fedcd
Stand-up programında Aleviler ile ilgili sözleri sosyal medyada çok konuşulan Pınar Fidan ve gösterideki diyalogda yer alan Özgür Tosun hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Sözcü'den Begüm Yılmaz'ın haberine göre, iddianameyi hazırlayan Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Furkan Okudan, Pınar Fidan ve Özgür Tosun'un “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Fidan 'Suç işleme kastının olmadığını' söyleyerek özür diledi

s-bcc08795976f749cc26db5c20a6d83451de222
Pınar Fidan'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, Fidan'ın herhangi bir propaganda ve kışkırtma amacıyla eylemde bulunmadığını söylediği kaydedildi. Fidan'ın yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilediği ve suç işleme kastının bulunmadığını belirttiği anlatıldı.İddianamede Özgür Tosun'un ise, videonun bir dakikalık kısmının iki kişinin karşılıklı olarak yaptığı şaka amaçlı diyalog olduğunu söylediği belirtildi. Videonun tamamının kendi beyanından oluşmadığını ve mizah amaçlı söylenmiş ironi, şaka, kinaye, taklit içerdiğini, suçlamaları kabul etmediğini söylediği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Alevilerle İlgili Yaptığı Espri Tepkilere Neden Olmuştu: Pınar Fidan Hakkında Soruşturma Başlatıldı -

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Pakistan'dan Koronavirüsü Durdurmak İçin Ülke Genelinde Dua Etme Kararı - TTB: 5 Doktor Daha Koronavirüsten Hayatını Kaybetti - Türkiye'de Bilgisayar Fiyatlarındaki Yıllık Artış Yüzde 92'yi Buldu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER