Ali Babacan'dan AKP'ye Reform Eleştirisi: 'Dakika Bir, Gol Bir; Hepsi Bir Anda Buharlaştı'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi ve hukuk alanlarında açıkladığı reform paketlerini “Reform meform bir anda hepsi buharlaştı” diyerek eleştirdi:"İnsan haklarıymış, özgürlüklermiş… Ayaklar altında çiğnemeye başladılar yine.

Ali Babacan'dan AKP'ye Reform Eleştirisi: 'Dakika Bir, Gol Bir; Hepsi Bir Anda Buharlaştı'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi ve hukuk alanlarında açıkladığı reform paketlerini “Reform meform bir anda hepsi buharlaştı” diyerek eleştirdi:

"İnsan haklarıymış, özgürlüklermiş… Ayaklar altında çiğnemeye başladılar yine. Bari araya biraz zaman koysaydınız. Bunları açıkladınız, hiç olmazsa birkaç ay geçseydi ya!" s-a77bd2db48128acf2ed4ced5270a6db1cf3f5e
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Aksaray Merkez İlçe Kongresinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Sözcü'nün aktardığına göre Erdoğan'ın 1 Mart'ta açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nı anımsatan Babacan, “Sonradan öğrendik ki bu bir Avrupa Birliği projesiymiş, Avrupa Birliği'nden de fon alıyorlarmış bu iş için. 1 Mart da son kullanma tarihiymiş, onun için apar topar 1 Mart'ta bunu açıkladılar. Arkasından bir ekonomik reform paketi açıkladılar. Bu açıklamalardan sonra ne oldu? ‘Acaba' dedi insanlar, ‘akılları başlarına geliyor mu?' ‘Acaba olanlardan bunlar ders aldı mı?' diye memlekette hafif de olsa bir iyimserlik havası esti. Fakat geçtiğimiz haftaya bakalım; Cuma akşamı alınan kararlara, gecenin bir yarısı açıklanan kararlara bir bakalım. Dakika bir, gol bir” şeklinde konuştu.

“Reform meform bir anda hepsi buharlaştı"

s-7b7ee72598528ca7be0b576fa1ed13da890778
“Hem insan hakları alanında hem de ekonomi reformunda ihlaller art arda gelmeye başladı” ifadelerini kullanan Babacan, “Reform meform bir anda hepsi buharlaştı. İnsan haklarıymış, özgürlüklermiş… Ayaklar altında çiğnemeye başladılar yine. Bari araya biraz zaman koysaydınız. Bunları açıkladınız, hiç olmazsa birkaç ay geçseydi ya. Bari açıkladığınız paketlerin bir hevesini alsaydınız. Reform belgelerinin daha mürekkebinin kurumasını beklemediler ya… ‘Reform, reform' diye açıkladılar; belgelerin mürekkebi kurumadan hemen ihlaller başladı” açıklamasında bulundu.

"Bol bol göz boyama çabası… Ama fiiliyat yok…"

s-2866eed1c50861e71332bd5df08a6a9ee912d4
Babacan, sözlerine şöyle devam etti:“Tüm kararlarda canlı yayında vatandaşlarımıza bunları açıkladınız. Süslü cümleler kurup, ‘reform, reform' dediniz. Ama maç bir başlıyor; dakika bir, ihlal bir… Şunu anlıyoruz ki sizin vatandaşlarımız için insan hakları falan düşündüğünüz yok. Ama bari biraz bekleseydiniz ya. Hiç olmazsa şöyle bunun biraz havasını ülke yaşasaydı. Özde olmayınca, zihniyette bunlar olmayınca fiiliyatta mümkün değil.Madem Avrupa Birliği'nin gözüne girmek istiyordunuz, bari bir iki de olumlu adım atsaydınız. Reformlar açıkladınız, bir de fiiliyatta da olumlu adım olsaydı. ‘Türkiye'nin geleceğini Avrupa'da görüyoruz' dedi sayın Erdoğan. Daha bunu diyeli ne kadar oldu? Bol bol laf…  Bol bol göz boyama çabası… Ama fiiliyat yok…”

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Dövizde Son Durum Ne? Dün Gece Sıçrama Yapan Dolar, 8,47'den Döndü - Kur Şoku Nedir, Ekonomiyi Nasıl Etkiler? - Sosyal Medyada Tepki Yağmıştı... Küçük Çocuğa Dayak Görüntülerine Savunma: 'Severek Vurdum, Sıkıntı Yok'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER