Alman medyasında Türk SİHA'larına övgü

Alman Gazetesi Focus, Almanyalıların Ukrayna savaşı deyince akıllarına Almanya'nın söz verip de Ukrayna'ya vermedikleri tankların geldiğini yazdı.Gazete, Almanların bu konuda hep başlarını önünde olduğunu ama Türkiye'nin İHA'lar sayesinde Ruslarla etkin mücadele eden Ukrayna Ord.

Alman medyasında Türk SİHA'larına övgü

Alman Gazetesi Focus, Almanyalıların Ukrayna savaşı deyince akıllarına Almanya'nın söz verip de Ukrayna'ya vermedikleri tankların geldiğini yazdı.Gazete, Almanların bu konuda hep başlarını önünde olduğunu ama Türkiye'nin İHA'lar sayesinde Ruslarla etkin mücadele eden Ukrayna Ordusunda her zaman kahraman olarak görüldüğünü bildirdi.

Focus, "Türk hassas silahlarının Rus işgalcileri öldürdüğü ve Ukraynalılara yardım ettiği haberleri tüm Almanya'da dolaşıyor." ifadelerini kullandı.

Gazetenin "Erdoğan'ın SİHA gücü" yazısında öne çıkanlar

Türkiye'nin ürettiği Bayraktar TB2 ABD ekipmanları ile kolayca uyum sağlayabiliyor.

Bayraktar TB2, Rusya'nın yüksek kayıplar nedeniyle stratejik öneme sahip Yılan Adası'ndan vazgeçmesinde en etkili rolü oynayan araçtı.

Bu kadar hasar vermesi ve muazzam etkilerine göre TB2 nispeten ucuz. Bazı uzmanlar savaşlarda seyir değiştirici olabileceğini söylüyor.

BİRÇOK ÜLKE TÜRK İHA'SI İÇİN SIRAYA GİRDİ

Ukrayna savaşı, Türkiye'nin şu anda dünyanın sunabileceği en iyiler arasında yer alan bir silah sistemi geliştirdiğini açıkça ortaya koyuyor.

Türkiye, TB2'lerle yolunun Almanya'nınkinden farklı ve aynı zamanda görünüşe göre daha iyi olduğunu kanıtladı. Türkiye savunma sanayinden artık kendi kendine yetebiliyor.Türkiye, 1970'lerde kendisine uygulanan ambargo nedeniyle gerekli silahları sağlayabilmek ve büyük oyunculara daha az bağımlı hale gelmek istiyordu, bunu başardı.

Litvanya, Temmuz ayında Siauliai Havalimanı'nda büyük bir programla halka Bayraktar TB2 aldığını sergiledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm dünyada savunma harcamalarının artmasına neden oldu ve Moskova bedavadan TB2'nin reklamını yapıyor.

Fas, Tunus, Libya, Nijer, Etiyopya, Polonya, Türkmenistan ve Ukrayna zaten Bayraktar'ın müşterisi.

Nijerya, Umman, Pakistan, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve İngiltere SİHA'ya ilgi gösteriyor ya da satın almak için pazarlık yapıyor.

TÜRKİYE BİR YILDA 1.6 MİLYAR DOLARLIK DRONE YATIRIMI YAPTI

Yönetim danışmanlığı AT Kearney tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye, uzun süredir devam eden araştırma ve geliştirme projeleri sayesinde bu tür bir talep artışına hazır birkaç ülkeden biri.

Rapora göre, Türkiye yeni silah sistemlerinin geliştirilmesi ve on milyarlarca dolar değerinde SİHA üretimi için 2021'de SİHA'ya 1,6 milyar dolar yatırım yaptı.

Türkiye, Bayraktar'ın yanı sıra uçak gemisi, çeşitli zırhlı araçlar, zırhlılar, ana muharebe tankları, taşınabilir roketatarlar, helikopterler ve uydu sistemi geliştiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a göre Türkiye şu anda silahta yüzde 70 kendi kendine yetiyor, hedef yüzde 100.(Ömer Faruk Madanoğlu / aksam.com.tr)

Litvanya, Bayraktar TB2 için 45 bin posta pulu bastı!

 

Eurovision ödülünü sattılar! SIHA alacaklar

 

Sırbistan Türkiye'den SİHA alacak

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER