Almanya'da elektrik kesintilerine karşı nakit desteği

Alman yetkililer, ülke Ukrayna'daki savaştan kaynaklanan olası elektrik kesintilerine hazırlanırken, ekonomiyi çalışır durumda tutmak için elektrik kesintisi durumunda acil nakit ödemesi için hazırlıkları hızlandırıyor. Kaynaklardan biri, planlar arasında Almanya'nın merkez banka.

Almanya'da elektrik kesintilerine karşı nakit desteği


Alman yetkililer, ülke Ukrayna'daki savaştan kaynaklanan olası elektrik kesintilerine hazırlanırken, ekonomiyi çalışır durumda tutmak için elektrik kesintisi durumunda acil nakit ödemesi için hazırlıkları hızlandırıyor.

Kaynaklardan biri, planlar arasında Almanya'nın merkez bankası Bundesbank'ın talepteki artışla başa çıkmak için fazladan milyar seviyesinde birikim yapmasını ve olası para çekme limitlerini kapsadığını bildirdi.

Yetkililer ve bankaların da nakliye sektörüne baktığı örneğin nakit nakliyecileri için öncelikli yakıt erişimini değerlendirdiği belirtildi.

Kaynaklar, planlama tartışmalarının merkez bankasını, finansal piyasa düzenleyicisi BaFin'i ve çok sayıda finans sektörü birliğini kapsadığını bildirdi.

İspanya'da enerji krizinden etkilenen kamyoncular greve gitti

 

Fransa'da yüksek enerji maliyetleri nedeniyle bütçe değişikliğine gidildi

 

Alman ekonomisine 'enerji' darbesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER