Almanya'da Garda Ölü Bulunmuştu: Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Çokluk Meclis Gündemine Taşındı

Almanya'nın Nürnberg kentindeki garda cansız bedeni bulunan master öğrencisi Mert Çokluk'un şüpheli ölümü, TBMM gündemine taşındı.

Almanya'da Garda Ölü Bulunmuştu: Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Çokluk Meclis Gündemine Taşındı

Almanya'nın Nürnberg kentindeki garda cansız bedeni bulunan master öğrencisi Mert Çokluk'un şüpheli ölümü, TBMM gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'te soru önergesi verdi.

s-a28eb893f7fef2dde5d8d5c0a13b4873462632
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, master eğitimi için gittiği Almanya'nın Nürnberg kentinde 5 Ekim'de cansız bedeni bulunan ve Orhangazi'de toprağa verilen Mert Çokluk'un ölümünü TBMM gündemine taşıdı.

Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verildi

s-60a89721cbf9f484fb97a985279542b52c21fa
Mert Çokluk'un cenazesi memleketi Bursa'nın Orhangazi ilçesinde toprağa verildi...  DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Erkan Aydın, şüpheli bulunan ve vücudunda darp ve işkence izleri bulunduğu ileri sürülen Mert Çokluk'un ölümü ile ilgili olarak TBMM'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

"Vücudunda çoğu yerinde kırıklar var"

s-75a195f6d090184a862d2348eed8a34d57ecfa
Erkan Aydın soru önergesinde, "Bursa ili Orhangazi ilçesinde ikamet eden ODTÜ mezunu Mert Çokluk yüksek lisans eğitimi yaptığı Almanya'nın Nürnberg kentinde ölü olarak bulundu. Çokluk hayatını kaybetmeseydi yakın zamanda Hollanda'da doktorasına başlayacaktı. Başarılı öğrencinin vücudunun çoğu yerinde kırık olduğu, ayak tırnağının biri bile söküldüğü tespit edildi. Bir başka ifadeyle Türk öğrencinin işkence gördüğü belirlendi. Ayrıca öğrencinin bilgisayarı ve telefonun da kayıp olduğu bildirildi" görüşlerine yer verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER