Almanya'da kimya tesisinde patlama! Çok sayıda yaralı var, 5 çalışan kayıp

Almanya'nın Leverkusen kentinde bulunan ve ülkenin en büyük kimya parklarından biri olarak bilinen Chempark şirketindeki çöp depolama tesisinde patlama meydana geldi.

Almanya'da kimya tesisinde patlama! Çok sayıda yaralı var, 5 çalışan kayıp

Almanya'nın Leverkusen kentinde bulunan ve ülkenin en büyük kimya parklarından biri olarak bilinen Chempark şirketindeki çöp depolama tesisinde patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle yoğun duman oluştu. Bölgedeki ev ve iş yerlerinin cam ile kapılarının kapalı tutulması konusunda çağrı yapıldı.

5 İŞÇİ KAYIP

Alman medyası ise patlamanın, tesisin akaryakıt tanklarının bulunduğu alanda meydana geldiğini yazdı. Kimya tesisini işleten Currenta yaptığı açıklamada, patlama nedeniyle çok sayıda çalışanın yaralandığını, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu, 5 işçinin ise kayıp olduğunu belirtti.

"AŞIRI BİR TEHLİKE" OLARAK SINIFLANDIRILDI

Alman haber ajansı dpa'nın bildirdiğine göre, Almanya Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi patlamayı "aşırı bir tehdit" olarak sınıflandırdı ve sakinlerden içeride kalmalarını ve pencereleri ve kapıları kapalı tutmalarını istedi.

Almanya'da korkutan patlama! Dumanlar kilometrelerce öteden görüldü, halka 'Dışarı çıkmayın' uyarısı yapılıyor

OLUŞAN DUMAN KİLOMETRELERCE ÖTEDEN GÖRÜLDÜ

Leverkusen itfaiyesi de akıllı telefon kullanıcılarına "yüksek tehlike" uyarısı gönderdi. Patlama nedeniyle oluşan dumanın kilometrelerce uzaklıktan görülebildiği ifade edildi. Siyah dumanlar gökyüzünü kapladı.

İşte bölgeden görüntüler:

Almanya'da kimya tesisinde patlama! Çok sayıda yaralı var, 5 çalışan kayıpAlmanya'da kimya tesisinde patlama! Çok sayıda yaralı var, 5 çalışan kayıpAlmanya'da kimya tesisinde patlama! Çok sayıda yaralı var, 5 çalışan kayıpAlmanya'da kimya tesisinde patlama! Çok sayıda yaralı var, 5 çalışan kayıp



Almanya'da korkutan patlama! Dumanlar kilometrelerce öteden görüldü, halka 'Dışarı çıkmayın' uyarısı yapılıyorAlmanya'da kimya tesisinde patlama! Çok sayıda yaralı var, 5 çalışan kayıp
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER