Almanya'da Türk ailenin iki çocuğu şüpheli bir şekilde ellerinden alındı

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Uzun ailesinin 3 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğu darp şüphesi ile Gençlik Dairesi tarafından ailenin elinden alındı.

Almanya'da Türk ailenin iki çocuğu şüpheli bir şekilde ellerinden alındı

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Uzun ailesinin 3 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğu darp şüphesi ile Gençlik Dairesi tarafından ailenin elinden alındı. Bu karar karşısında şoka uğrayan aile haksız bir şekilde ellerinden alınan çocuklarının geri verilmesini istiyor.

"ÇOCUKLARIMIN HRİSTYAN YAPILMASINDAN KORKUYORUM"

Konuyla ilgili konuşan anne Nilgün Uzun, çocuklarını 10 Ağustos günü kreşe bırakmasının ardından bir daha göremediğini söyleyerek "Çocuklarım kreşten benim haberim olmadan Gençlik Dairesi tarafından alınmıi" dedi. Uzun, Gençlik Dairesi yetkililerinin gerekçe olarak da 'darp' ve 'sağlık sorunları'nı öne sürdüğünü söyleyerek "Alman yetkililerinin yaptığı asla kabul edilemez" şeklinde konuştu. Anne, göremediği çocukları için endişesini "Çocuklarımın Hristiyan yapılmasından korkuyorum" ifadeleriyle dile getirdi.

"ÇOCUKLARIMI ASLA DARP ETMEDİM, YARDIM EDİN"

Uzun, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Bana telefon açıyorlar. 'Çocuklarınızı darp ve sağlık sorunlarından dolayı aldık' diyorlar. Kendi aralarında mahkeme etmişler. Ben çocuklarımı darp ediyormuşum. Bundan dolayı elimden almışlar. Bir insan çocuğunu nasıl darp eder?"

Endişesini yineleyen kadın, "Ben çocuklarımı geri istiyorum" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Almanya'da Türk ailenin iki çocuğu şüpheli bir şekilde ellerinden alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER