Almanya'nın yeni Savunma Bakanı Boris Pistorius olacak

Bir süredir kamuoyundan tepkilerin yükseldiği Almanya’nın savunma bakanı Christine Lambrecht’in görevden ayrılması sonrasında yerine gelecek isim belli oldu. Aşağı Saksonya’nın İçişleri Bakanı olarak görev yapan Sosyal Demokratlardan Boris Pistorius’un yeni savunma bakanı .

Almanya'nın yeni Savunma Bakanı Boris Pistorius olacak


Bir süredir kamuoyundan tepkilerin yükseldiği Almanya’nın savunma bakanı Christine Lambrecht’in görevden ayrılması sonrasında yerine gelecek isim belli oldu.

Aşağı Saksonya’nın İçişleri Bakanı olarak görev yapan Sosyal Demokratlardan Boris Pistorius’un yeni savunma bakanı olarak atandığı duyuruldu. İngiliz haber ajansı Reuters’ın “son dakika” ibaresiyle servis ettiği açıklamada hükümetin de bu gelişmeyi doğruladığı belirtildi.

Almanya'nın yeni Savunma Bakanı'nın Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius olacağı netleşti. Alman basınında çıkan haberlerin ardından, Hür Demokrat Partili (FDP) Maliye Bakanı Christian Lindner'in 'kabinedeki yeni arkadaşı' Pistorius'u tebrik eden tweet atmasıyla şüpheye yer kalmadı.

Scholz doğruladı: Orduyu dönüm noktasından geçirecek doğru kişi

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Olaf Scholz da hükümet sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamayla atamayı doğruladı:

"Pistorius, yönetim tecrübesi olan, yıllardır güvenlik politikasıyla uğraşan ve yetkinliği, özgüveni ve büyük kalbiyle son derece deneyimli bir politikacıdır ve tam da Alman ordusunu (Bundeswehr) bu dönüm noktasından geçirecek doğru kişidir."

SPD'li Pistorius, Ukrayna krizi yüzünden istifa etmek zorunda kalan SPD'li selefi Christine Lambrecht gibi meslekten hukukçu.

Scholz'a sadık bir isim

2013'ten beri eyalet içişleri bakanlığını yürüten ve göçmenlerin entegrasyonu gibi konularda öne çıkan Pistorius'un Scholz'un sadık bulup çok güvendiği bir isim olduğu kadar güvenlik yetkilileriyle de arasının iyi olduğu belirtildi.

ESKİ BAKAN TEPKİ TOPLAMIŞTI

Christine Lambrecht, görev süresi boyunca gaflarıyla öne çıkmış ve kamuoyunda eleştirilerin hedefi olmuştu. Aralık 2021’de Savunma Bakanı olan Lambrecht'in ilk röportajlarından birinde ordudaki rütbeleri bilmediğini söylemesi ve Rusya-Ukrayna Savaşı başlamadan önce Ocak 2022’de Ukrayna’ya 5 bin miğfer göndereceğini açıklaması tepki toplamıştı.

Savunma Bakanı Lambrecht'in orduya ait helikopterle oğlunu askerleri ziyaretine götürmesi ve oğlunun helikopterde çekilmiş fotoğrafını sosyal medyadan paylaşması da yoğun şekilde eleştirilmişti. Lambrecht ve oğlu, ziyaretin ardından tatile çıkmıştı. Lambrecht, aylar sonra söz konusu fotoğrafı kendisinin çektiğini itiraf etmişti.

Almanya Savunma Bakanı istifa etti

 

Almanya’dan Ukrayna’ya silah yardımı

 

Almanya Ezidilere yönelik 'soykırım' kararı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER