Almanya, nükleer enerjinin yeşil yatırım olarak sınıflandırılmasına karşı

AB Komisyonu, doğal gaz ve nükleer enerjiyi iklim dostu yeşil yatırımlar olarak tanımlama planlarına AB üyesi ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu'nun onayını istiyor. Çevre Bakanlığı, AB Komisyonu'nun planları için önümüzdeki haftalarda yapılacak oylamada bu planları reddetmeyi pl.

Almanya, nükleer enerjinin yeşil yatırım olarak sınıflandırılmasına karşı

AB Komisyonu, doğal gaz ve nükleer enerjiyi iklim dostu yeşil yatırımlar olarak tanımlama planlarına AB üyesi ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu'nun onayını istiyor.

Çevre Bakanlığı, AB Komisyonu'nun planları için önümüzdeki haftalarda yapılacak oylamada bu planları reddetmeyi planladoıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Nükleer enerji sürdürülebilir değildir ve bu nedenle yeşil yatırım sınıflaması içinde olmamalı" ifadeleri kullanıldı.

AB Komisyonu'nun önerisinin sınıflamada değişiklik planını reddedilmesi için 27 üye ülkenini 20'si karşı çıkmalı. Bukadar çokr ülkenin kurallarda değişikliğe karşı çıkması olası görünmüyor. Ancak Avrupa Parlamentosu Temmuz ayında yapacağı oylamada AB Komisyonu'nun bu düzenlemesine engel olabilir.

Rusya: Nükleer kuvvetler sınıra yaklaşırsa karşılık veririz

 

İran'dan nükleer görüşmelere yeşil ışık

 

İran'dan nükleer anlaşma şartı: ABD zararı tazmin etsin

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER