Amazon Kurucusu Jeff Bezos'un Sahibi Olduğu Blue Origin Uzay Seyahati İçin Bilet Satışına Başlıyor

ABD'li iş insanı Jeff Bezos'un sahip olduğu Blue Origin şirketi, New Shepard isimli uzay aracıyla yörünge altı seyahat için bilet satışına bugün başlıyor. Şirketin ilk uçuş tarihi, havada ne kadar kalınacağı ve bilet fiyatlarıyla ilgili detayları bugün açıklaması öngörü.

Amazon Kurucusu Jeff Bezos'un Sahibi Olduğu Blue Origin Uzay Seyahati İçin Bilet Satışına Başlıyor

ABD'li iş insanı Jeff Bezos'un sahip olduğu Blue Origin şirketi, New Shepard isimli uzay aracıyla yörünge altı seyahat için bilet satışına bugün başlıyor.

s-b84543f3bf9f64f0aad2da6c4ad6ec92fec61e
Şirketin ilk uçuş tarihi, havada ne kadar kalınacağı ve bilet fiyatlarıyla ilgili detayları bugün açıklaması öngörülüyor.Euronews'in Reuters'tan aktardığı bilgiye göre daha önce rakip firmaları da göz önünde bulundurarak uzay altı yolculukta kişi başına minimum 200 bin dolar ücret alınmasının beklendiğini aktarmıştı.Ancak fiyatlar ve uçuş tarihi değişebilir.Blue Origin'in New Shepard isimli roket-kapsül kombinasyonu, 6 yolcu taşıma kapasitesine sahip.Uzay ile atmosferi ayırdığı varsayılan, dünyadan 100 kilometre yükseklikteki Karman Hattı'nı geçerek 107 kilometre irtifaya çıkabilecek şekilde dizayn edilmiş durumda.Söz konusu yüksekliğin ağırlık hissedilmemesini deneyimleme ve gezegenin yapısını görmek için yeterli olduğu ifade ediliyor.

İnsansız test uçuşu başarılı olmuştu

s-e1d4865a73a3eba15f66c2e160517853868b21
Basınçlı kapsül daha sonra paraşütlerle dünyaya dönecek.Bu arada Blue Origin'in yörünge altı mekiğinin insansız test uçuşu ocak ayında yapılmış ve test başarılı olmuştu.Şirketin ABD'nin Teksas eyaletindeki test merkezinde yapılan uçuşta roket ve kapsülden oluşan mekik uzaya fırlatılmıştı.Blue Origin gibi uzay turizmi alanında projeler geliştiren Virgin Galactic de tasarladığı 6 kişilik yörünge altı mekiği ile turist götürme planları yapıyor.Şirket, "VSS Unity" isimli araçla seyahat için kişi başına 250 bin dolar alınacağını duyurmuştu. Ancak şirketin 12 Aralık 2020'de yaptığı insansız test fırlatışı başarısız olmuştu.Diğer yandan ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 3 Ekim 2019’da düşük yörüngede inşa edilecek ticari bir uzay istasyonu projesini başlatmış durumda.ABD’yi Rusların da denetiminde olan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayıracak yeni istasyon, özel firmaların uzayda rahatlıkla ticari faaliyetlerini sürdüreceği bir alan ve Ay ile Mars yolculuklarını yapılabileceği bir kalkış platformu olarak da planlanıyor. Muhalefet Liderlerinden '128 Milyar Dolar Nerede?' Zinciri: 'Damat Kayboldu...' - Maske İndi Gerçek Ortaya Çıktı! İstanbul Havalimanı'nda VIP Göçmen Kaçakçılığı - Pandemi Yurdundan Çarşaflı Kaçış Planı Ölümle Sonuçlandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER