Amsterdam'ın meşhur sokağı koronavirüs tedbirleriyle açılıyor! Dikkat çeken öpüşme uyarısı

Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle kapalı olan genelevler yeniden açılıyor.

Amsterdam'ın meşhur sokağı koronavirüs tedbirleriyle açılıyor! Dikkat çeken öpüşme uyarısı

Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle kapalı olan genelevler yeniden açılıyor. Hayat kadınlarına öpüşme ve yüz yüze nefes alış verişinden kaçınmaları uyarısı yapıldı.

Ülkedeki yaşam kadınları, sokağa çıkma kısıtlamaları sürecinde devlet desteğinden yararlanamıyorlardı. Hükümet, genelev açılış tarihini 1 Eylül'den 1 Temmuz'a çekti.

"DEVLETTEN İŞSİZLİK YARDIMI ALAMIYORUZ"

Yaşam kadınları kararı gönül rahatlığıyla karşılasa da kendilerinin iş güvencesinin olmadığı söylüyorlar. "Bir hafta hasta olsam, bir hafta parasız kalırım" diyen yaşam kadını Moira Mona, "Devletten işsizlik yardımı alamıyoruz. Maske istenirse maskem var. Keza dezenfektan ve el spreyi gibi malzemeleri koronavirüs öncesinde de kullanıyorduk. Lakin yeni dönemde öksüren bir müşteri gördüğümde 'tatlım diğer süre gel' çağırmak zorundayım" dedi..

29 yaşındaki Mona, Amsterdam'daki ünlü genelev sokağı Inkar Light District'in salgın öncesi yoğun günlerine dönmesinin baskı olduğunu söylerken "İnsanlar bundan böyle bu cins şeyler lüks olarak görüyor. Parasal açıdan şiddet durumdalar" dedi.

20 BİN EURO CANICE KESİLDİ

Reuters haber ajansının konuştuğu yaşam kadınlarından Foxxy Angel ise hükümetin tedbirleri gevşetmesinin gerisinde telefonlarının susmak bilmediğini söyledi. Angel karantina sürecinde ise hedeflemek zorunda oldukları Limburgh bölgesindeki yaşam kadınlarına 20 bin euro cinayet kesildiğini anlattı.

VİRÜSE KARŞI SAVUNMASIZLAR

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Merkezi yetkilisi Debbie Mensink ise tüm tedbirlere rağmen yaşam kadınlarının virüse aleyhinde savunmasız olduğunu söyledi.

Mensink, "Büyüyen bir risk laf konusu. Çalıştıkları işin doğası gereği zaten yüksek bir sağlık riski altındalar. Çünkü insanlarla bedenen çok yakın elde etmek zorundalar" dedi.

Amsterdam'ın ünlü sokağı koronavirüs tedbirleriyle açılıyor! Dikkat çeken öpüşme uyarısıBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER