Ankara'da Binaların Kapılarına Şeriat Bildirisi Asıldı: 'Demokrasi ve Laiklik İslama Ters Sistemdir'

Ankara Mamak'ta binaların kapılarına şeriat çağrısı ve propagandası yapan bir bildiri dağıtıldı.

Ankara'da Binaların Kapılarına Şeriat Bildirisi Asıldı: 'Demokrasi ve Laiklik İslama Ters Sistemdir'

Ankara Mamak'ta binaların kapılarına şeriat çağrısı ve propagandası yapan bir bildiri dağıtıldı. Bildiride Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve laiklik için skandal ifadeler kullanıldı. Bildiride, terör örgütü IŞİD'in görüşlerine benzer radikal ifadelerin yer alması da dikkat çekti.

s-9a58a636f9372f55b9719c7ad165c71e41d011
Cumhuriyet'in haberine göre, IŞİD görüşleri ile benzer görüşlerinin savunulduğu ve şeriat propagandasının yapıldığı bildiride, Atatürk ilke ve inkılapları, demokrasi ve hatta oy kullanma hakkı bile hedef alınarak, "Türkiye de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli. Demokrasi de, laiklik de İslama tamamen ters olan küftir sistemleridir" denildi.

Bildiriyi kimin ya da kimlerin dağıttığı bilinmezken, bildirilerin sonunda "Bize ulaşmak isterseniz facebook adresimiz: Fatih Sadri" notu görüldü

s-6525881e930ad170f9b60d3ff4ca0a5df00c78
Bildiriye tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Mamak’ta binaların kapılarına, demokrasi ve laikliği küfür, oy kullanmayı kafirlik sayan, imamların ve devlet memurların dinden çıktığını söyleyen, Atatürk’ü ve orduyu aşağılayan şeriat bildirileri bırakıldı. Sokağa çıkma yasağında bu provokasyona kim göz yumdu?" dedi.

Bildiride yer alan skandal ifadeler şöyle:

s-776e3939665b3ef0a4dbaa3645c174f31a2df6
"Türkiye'de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli olmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi birde Laiklik şartı vardır. Yani dinin emirleri devlet işlerine karıştırılamazmış. Çıkarılan kanunlar dine uygun olamazmış! Bu sebeple demokrasi de, laiklik de İslama tamamen ters olan küfür sistemleridir."

Oy verenlerin dahi hedef alındığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

s-3aa0dc2e384a39e0a2de2bcb4a65e9a694a4b3
"Gelelim oy verenlere: oy verenlerde laikliğe ve demokrasiye bağlı kalacaklarına dair yemin edecek olan ve Allah'ın indirdiği hükümlerle hüküm vermeyecek olan kimselere oy verip devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkarlar, Başka bir ifade ile demokrasi partilerle ayakta durur, paılilerde oylarla ayakta durur. Küfür sistemini ayakta tutmak kafirliktir. İmanı bozan şeyler sadece partilerde mevcut sayılmasın. Günümüz okullarında da mevcuttur, Ders kitaplarında Atatürk'ün İslama zıt oarak yaptığı devrimler iyi bir şeymiş gibi öğretiliyor. Mesela Şeriat bizi geri bıraktı. En iyi yönetim Demokrasidir. Laikliktir. Arap harfleri karma burma olduğu için harf devrimi yapıldı. Latin harfleri getirildi. Kadın ve erkek kıyafetleri değiştirildi. Zina, faiz, içki daha bir çok şeyler serbest bırakıldı. 23 Nisan, l9 Mayıs, 29 Ekim gibi günler bayram olarak kutlandı. Çünkü bu günlerde hakimiyet hakkı millete verildi. Yani şeriat kanunları kaldırıldı."
Cumhurbaşkanlığı Araştırması: Halkın Yüzde 80'i Tasarruf Yapamıyor - ABD Dışişleri Bakanı: 'Koronavirüs Wuhan'daki Bir Laboratuardan Çıktı' - Ağırlığı 5 Kilogramdan Fazla: Evinin Çatısına Göktaşı Düştü, Müşteri Arıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER