Ankara'da Ekonomi Gündemi Sıcak: Türkiye'yi Bekleyen En Büyük Çok Ne? Ekonomi Yönetiminin Planları Neler?

Seçim tarihi veren Atilla Yeşilada, Türkiye'yi en çok etkileyecek olan küresel şoku da açıkladı. Atilla Yeşilada da Youtube yayınında, yazın har vurup harman savuracağız sonbahardan itibaren zorluklar başlayacak derken, gıdaya erişemeyen dar gelirlilere enflasyonda artış için .

Ankara'da Ekonomi Gündemi Sıcak: Türkiye'yi Bekleyen En Büyük Çok Ne? Ekonomi Yönetiminin Planları Neler?

Seçim tarihi veren Atilla Yeşilada, Türkiye'yi en çok etkileyecek olan küresel şoku da açıkladı.

Atilla Yeşilada da Youtube yayınında, yazın har vurup harman savuracağız sonbahardan itibaren zorluklar başlayacak derken, gıdaya erişemeyen dar gelirlilere enflasyonda artış için ücret artışı yapılmaması söylemini de ne siyasi ne ahlaki yeri olmadığını belirtiyor. Enflasyonu önlemenin yolunun doğru ekonomi politikalarından geçtiğini açıklarken, 'tarih tekerrürden ibarettir' sözünün de 'aptallar' için geçerli olduğunu belirtiyor. Konut balonunun hasarının da 10 yıl kadar etkili olabileceğini belirten Yeşilada, dünyada konjonktürün resesyona gittiğini söylerken sonrasında stagflasyon olabileceğine değiniyor. Türkiye'yi en çok zorlayacak küresel şoku da anlatan Atilla Yeşilada'nın bu ortam seçim olacağını düşünmediğini belirtti.

Atilla Yeşilada'nın yorumları burada

Gazeteci Erdal Sağlam ise Ankara kulislerinde neler konuşulduğunu anlattı.

'Faiz artışı öncesi ekonomi yönetiminin son çırpınışları' diyen Sağlam, sıkı para politikası önce, kur artışı ve döviz talebi öncesi son dönemeç ya da son denemeler derken, sorunun cari açık olduğunu söylerken, dışarıdan enflasyon ithal ettiğimizi vurguluyor. Savaş ya da Fed bahanelerinin faiz artışı için kullanabileceğine ama bunların kullanılmadığını belirten Sağlam, sermaye kısıtı mı sorusuna da değiniyor. Dövizde yeniden bir yükseliş beklendiğini de açıklıyor. Şirketlerin yurt dışına döviz çıkışının kolay olmayacağını vurgularken, KKM'ye dönüşlerin olması amacıyla bu kararın alındığının da altını çiziyor. Tarihin en yüksek ve en katı enflasyon dönemine girildiğinin de konuşulduğunu belirtti.

Sağlam, alınan kararların makro ihtiyati tedbir olmadığını ise şu paylaşım ile açıklıyor.

s-3af1b913b6eb071203711271d374e162c4e94e
s-cc3e5880a09adc070e774f703292331e11c44a

Erdal Sağlam yorumlarının tamamını izlemek isterseniz

Ankara kulislerinin nabzını tutan Murat Yetkin ise ekonomi için gündemin değiştirilmeye çalışıldığını anlatıyor

Yetkin, Youtube yayınında hükümetin dikkatleri ekonomik krizden kaydırmaya çalıştığını ancak başaramadığını açıklarken, BDDK kararlarıyla ekonomideki sıkıntının da arttığını belirtiyor. Adaylık tartışmaları, orman yangınları ile konunun, gündemin değiştirilmeye çalışıldığını ancak başarılı olunamadığı anlatıyor. Ek bütçeye de değinen Yetkin, asgari ücret düzenlemesi için 'enflasyonla mücadele' açıklamalarına dikkat çekiyor.

"Hükümet dikkatleri ekonomik krizden kaydırmayı başaramıyor"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER