Ankara, Konya ve Şanlıurfa'da sağanak su baskınlarına yol açtı

Başkentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yaşamı olumsuz etkilerken, Ankara-Kırıkkale yolunda ulaşımda aksama yaşanıyor. Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve bazı kesimlerde dolu şeklinde görülen yağış su baskınlarına neden oldu. Kent merkezinde yağışa haz

Ankara, Konya ve Şanlıurfa'da sağanak su baskınlarına yol açtı

Başkentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yaşamı olumsuz etkilerken, Ankara-Kırıkkale yolunda ulaşımda aksama yaşanıyor.

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve bazı kesimlerde dolu şeklinde görülen yağış su baskınlarına neden oldu.

Kent merkezinde yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara sığındı, yer yer su birikintileri oluştu.

Sağanak nedeniyle bazı alt geçitler kullanılamaz hale gelirken, bazı mahallelerde de su baskınları yaşandı.

Ankara-Kırıkkale yolu Kayadibi mevkisinde ise yoğun sağanak ve dolu nedeniyle yola sürüklenen kayalar trafikte aksamaya neden oldu.

Ekiplerin bölgedeki çalışması sürüyor.

Konya'da sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı

Öğle saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Aziziye Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ereğli Belediyesi ekipleri su baskınlarının olduğu yerlerde çalışma yaptı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, gazetecilere, yoğun yağış sırasında yaşadıkları mağduriyet nedeniyle Aziziyelilerin yanında olduklarını söyledi.

Duruma ekiplerin müdahale ettiğini dile getiren Oprukçu, "Hemşerilerimiz müsterih olsun ekiplerimiz anında mahallemize intikal ettiler, gerekli tedbirleri alıyoruz. Her zaman olduğu gibi tüm hemşerilerimizin yanında olmaya devam ederek, Allah'ın izniyle birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı saracağız." dedi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun da oluşan zararların en kısa sürede giderileceğini ifade etti.

Şanlıurfa'da sağanak ve dolu

İlçe merkezinde akşam saatlerinde etkili olan yağmur, gece doluya dönüştü.

Ceviz büyüklüğündeki dolu hayatı felç etti. Doluya kırsal bölgede yakalanan sürücüler, zor anlar yaşadı. Şehir merkezindeki sürücüler ise araçlarını petrol istasyonlarındaki gölgeliklerin altına park edip zarar görmesini engellemeye çalıştı.

Yoğun yağış nedeniyle bazı evleri ve caddeleri su bastı.

Ceylanpınar Belediyesi ekipleri, evlere giren suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, su baskını yaşanan Yenişehir Mahallesi'nde incelemede bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kastamonu'da sağanak hayatı felç etti; yıldırım düştü

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle Kastamonu-Tosya kara yolu ulaşıma kapandı. Bir dükkana yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

İlçe genelinde dün akşam saatlerinden itibaren sağanak ve zaman zaman dolu yağışı etkili oldu.

Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sel sularının ormandan getirdiği ağaç ve taşlar, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kastamonu-Tosya kara yolunda, heyelan maydana geldi.

Bir otomobil ve bir kamyonet toprağa saplandı. Karayolları Genel Müdürlüğü ve belediye ekiplerinin çalışmasının ardından araçlar çıkarıldı. Yol daha sonra kontrollü olarak trafiğe açıldı. 

Bağ evlerinde olan vatandaşlar, yağmurun yollarda oluşturduğu tahribattan dolayı mahsur kaldı. Vatandaşlar, iş makineleri ile kurtarıldı. 

İlçede etkili olan sağanak yağış sırasında tomruk ve kereste kesim işi yapılan alanda bulunan boş bir dükkana yıldırım düştü. Yıldırım etkisi ile meydana gelen yangın, kendiliğinden söndü. Yıldırımın düşme anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi. 

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tosya Belediye Başkanlığı olarak bütün ekiplerimizle sahaya iniyoruz. Lütfen acil bir durum olmadığı sürece evinizi ya da bulunduğunuz yeri kesinlikle terk etmeyin. Araçlarınızla trafiği yoğunlaştıracak ve kazaya sebebiyet verecek işlere girmeyelim. İnşallah kazasız belasız bu sıkıntıyı hep birlikte bertaraf edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Tüm yurtta sağanak yağmur uyarısı!

 

Hafta sonu sağanak bekleniyor

 

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER