Arabistan halkı istedi, yönetim harekete geçti! Cami hoparlörlerinin sesi sınırlandırıldı

Suudi Arabistan'da halktan gelen şikayetler üzerine dikkat çeken bir adım atıldı.

Arabistan halkı istedi, yönetim harekete geçti! Cami hoparlörlerinin sesi sınırlandırıldı

Suudi Arabistan'da halktan gelen şikayetler üzerine dikkat çeken bir adım atıldı. Ülkedeki İslami İşler Bakanlığı'nın son kararı uyarınca cami hoparlörlerindeki ses seviyesinin, en yüksek düzeyin en fazla üçte biri olması ve sadece ezan ve kamet okunması sırasında kullanılmasına karar verdi. Bu kararın ardından Suudi Arabistan yönetimine sert eleştiriler yöneltildi.

YETKİLİ İSİM ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdüllatif El Şeyh, cami hoparlörlerinin ses seviyesinin sınırlandırılması kararına gelen eleştirilere yanıt verdi. Abdüllatif El Şeyh, ses seviyesinin, en yüksek düzeyin en fazla üçte biri olması kararını, halktan gelen şikayetler üzerine aldıklarını söyledi.

"ÜLKEYİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

El Şeyh, şikayet edenler arasında, çocuklarını uyutamadıklarını söyleyen anne ve babaların da bulunduğunu belirtti. Suudi bakan, devlet televizyonunda gösterilen bir videoda, namaz kılmak isteyenlerin ezanı beklemeleri gerekmediğini de vurguladı. Kararı eleştirenleri "krallığın düşmanları" diye tanımlayan El Şeyh, yeni uygulamaya karşı çıkanları "ülkeyi karıştırmaya çalışmakla" suçladı.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA ESNEKLİK SAĞLANMIŞTI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ülkeyi liberalleştirme ve dinin kamusal alandaki rolünü az da olsa azaltmaya yönelik girişimlerde bulunmuştu. Ülkede bu kapsamda kadınların otomobil kullanmasına yönelik yasak kaldırılmış, çok sayıda sosyal kısıtlama da gevşetilmişti. Ancak siyasal alanda yönetimin baskısı sürmüş, ifade özgürlüğünü savunan binlerce kişi de tutuklanmıştı.

Arabistan halkı istedi, yönetim harekete geçti! Cami hoparlörlerinin sesi sınırlandırıldıBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER