Araçlar Sürüklendi, Tekneler Battı: Mersin'deki Sel Felaketinde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce "kırmızı kod" uyarısı yapılan Mersin'de şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Araçlar Sürüklendi, Tekneler Battı: Mersin'deki Sel Felaketinde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce "kırmızı kod" uyarısı yapılan Mersin'de şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Tarım arazilerinin sular altında kaldığı kentte taşan dereler araçları sürükledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent genelinde büyük bir sel felaketinin yaşandığını duyurdu. Mersin-Antalya D-400 karayolu sele teslim Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş ve Tömük mahallelerinde onlarca araçtaki vatandaşlar mahsur kaldı. Mersin’in bazı ilçelerinde okullar bir gün arayla tatil edildi.

s-e8c5197db45db8f09ac6bc1ebb4d9ffb41cdcb
Mersin'de gece yarısından bu yana etkili olan ve 2 kişinin ölümüne neden olan sağanak yağışlar, etkisini azaltarak devam ediyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ‘kırmızı kod’ uyarısı yaptığı Mersin’de, aşırı yağışlar nedeniyle merkez ilçelerdeki birçok mahallede evleri su bastı, cadde ve sokaklar sulara gömüldü, çok sayıda araç suda mahsur kaldı.

24 saatte metrekareye 165 kilogram yağış düştü

s-b028b81baeddbedb1b1ac7dafb16ab1542c4de
24 saatte metrekareye 165 kilogram yağış düşen kentte, gece yarısına kadar sakin devam eden yağmur, saat 01.00 sıralarında fırtınayla birlikte gök gürültülü şiddetli yağışa döndü. Sabaha kadar devam eden aşırı yağış, özellikle merkez ilçeler Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ile Erdemli ilçesinde etkili oldu. Afete dönüşen yağış nedeniyle bazı sitelerin bodrum katları sular altında kalırken, bazı evler de yağmur suyuyla doldu.

Birçok cadde ve sokağın sular altında kaldığı kentte, çok sayıda araç da suya gömüldü. Derelerin ise debileri yükseldi

s-3f76fdc1b27c71b963985f1c36e7c8ef3a95f9

Felakette 2 kişi hayatını kaybetti

s-65e016515a6a38283a0ffad800fa3f59d267a2
Su baskınlarına neden olan aşırı yağış Erdemli ilçesinde bir kişinin ölümüne neden oldu. Erdemli’nin Çeşmeli Mahallesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle yıkılan baraka evin altında kalan 62 yaşındaki İbrahim Öngel yaşamını yitirdi. Mut ilçesinde yağışlardan dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak dereye düşen araçtaki 2 kişiden birinin cansız bedeni bulundu.

Fırtına elektrik direkleri devrildi, tekneleri batırdı

Fırtına elektrik direkleri devrildi, tekneleri batırdıFırtına elektrik direkleri devrildi, tekneleri batırdı Fırtına nedeniyle 4 ayrı balıkçı teknesi battı. Taşucu Limanında 2 ve Boğsak koyunda bağlı bulunan 2 balıkçı teknesi olmak üzere 4 balıkçı teknesi sulara gömüldü. Silifke’nin yüksek kesimlerindeki olumsuz hava şartları nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi ve iletim hatlarının kopması sonucu birçok mahalle elektriksiz kaldı. Bir elektrik direği ise çatma diye tabir edilen bir evin üzerine devrildi.

Tarım işçileri spor salonuna yerleştirildi

s-4e95b99f7952d11e99e0e2c8cee1988326faee
Tarsus Kaymakamlığınca alınan karar doğrultusunda, dün kaldıkları çadırlardan tahliye edilerek spor salonlarına yerleştirilen tarım işçilerine, Tarsus Belediyesince üç öğün yemek verildiği belirtildi. Tarım işçilerine Türk Kızılay ekiplerince de battaniye dağıtıldı.

Başkan Vahap Seçer arama-kurtarma çalışmalarına eşlik etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de sahaya inerek sürdürülen arama, kurtarma ve selle mücadele çalışmalarına katıldı. Sabaha kadar ekipler ile incelemelere eşlik ederek koordinasyonu sağlayan Başkan Seçer, Erdemli’nin Çeşmeli Mahallesinde heyelan nedeniyle göçük altında kalan İbrahim Öngel’i arama-kurtarma çalışmalarına da eşlik etti.

"Dere yataklarının imara açılması böyle sonuçlarla bizi karşı karşıya bırakıyor"

s-b3495f81784bd9fc8ca649c1e6c08cb80a0289
Dere yataklarının imara açılmasının sonucunda bu tür afetler ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Başkan Vahap Seçer, olası olumsuzlukların da önüne geçebilmek için tüm ekipler ile sahada teyakkuz halinde olduklarını belirterek "Büyükşehir Belediyemizin, MESKİ'mizin tüm ekipleri şu anda teyakkuzda. Bütün daire başkanları, ilgili birimlerin amirleri burada sahadalar. Dört bir yandan olaylara müdahale etmeye çalışıyoruz" dedi.

"Dünden itibaren bütün tedbirleri aldık"

s-06038b4787e35101756c2b949e5637c21f9d09
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin’de 24 saatte metrekareye yaklaşık 165 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yarın sabaha kadar devam edecek yağışların akşamüzeri etkisini yitireceğini söyledi. Su, aşırı yağışlar nedeniyle Erdemli ve Mut ilçelerinde iki kişinin hayatını kaybettiğini de kaydederek, bunun dışında bir can kaybı olmadığı bilgisini verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölge ve il müdürlüklerinden aldıkları bilgilerle dünden itibaren tüm önlemleri aldıklarını belirten Vali Su, “Mersin’de özellikle dün akşam saat 21.00’den itibaren yoğun yağış alacağımız yönünde bilgileri almıştık. Bu çerçevede dün hemen kriz masasında ilgili arkadaşlarla toplantı yaptık. Tüm kurum ve kuruluşlar bir araya geldik, Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, Karayolları, Devlet Su İşleri, AFAD, sağlık ve diğer kurumlarımızla birlikte planlarımızı gözden geçirdik ve bütün tedbirleri aldık. Bu çerçevede, konuşlandıracağımız araçların yerlerini belirledik. Yağıştan önce verdiğimiz talimatla tüm menfezlerin temizlikleri yapılmıştı. Ama biz bu yağışlarda kapanabilecek yerler için o noktalarda araçlar sabitledik ve hemen müdahale edilmesi için gerekli tedbirleri aldık. Yine bu çerçevede, Tarsus ve Erdemli’de bu yoğun yağış sonucunda su basabilecek ve hayati tehlike oluşturabilecek yerleşim yerlerimizi de tahliye ettik ve oradaki vatandaşlarımızı daha güvenli yerlerde misafir ettik. Onların yeme ve barınma ihtiyaçlarını dün geceden itibaren hallettik” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER