Aradaki Makas Çok Açıldı: ‘Elektriksiz Kalabiliriz’

‘Ya zam ya da kesinti’ Karar Gazetesi yazarlarından ekonomik İbrahim Kahveci, bugünkü köşe yazasında yaşanan elektrik sıkıntısını kaleme aldı. 'Şimdi elektrik çarpacak' başlıklı yazıda, elektrik üretici ile nihai kullanıcı arasındaki farkın çok fazla açıldığından .

Aradaki Makas Çok Açıldı: ‘Elektriksiz Kalabiliriz’

‘Ya zam ya da kesinti’

Karar Gazetesi yazarlarından ekonomik İbrahim Kahveci, bugünkü köşe yazasında yaşanan elektrik sıkıntısını kaleme aldı. 'Şimdi elektrik çarpacak' başlıklı yazıda, elektrik üretici ile nihai kullanıcı arasındaki farkın çok fazla açıldığından bahsediliyor ve bu durumun sürdürülemez olunduğu ifade ediliyor.

‘Sistem kilitlendi’

İbrahim Kahveci’nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde;Geçen yıl şubatta üreticide 0,288TL olan elektriği tüketiciye nihai fiyat olan 0,798TL’den satıyordu. Dikkat ederseniz aradaki fark 2,5 kat gibi bir şey...Şimdi durum öyle değil. Nisan 22’de üreticide elektrik fiyatı 1,831TL ederken tüketiciye satış fiyatı 1,556 liraydı. Sanayici ve esnaf ise bu elektriği bizden çok daha yüksek fiyattan kullanıyor... O ayrı bir şey.Aylık ortalamadan söyleyeyim: Üreticide fiyat 01-21 Haziran ortalaması 2,373TL; yani evlerde kullandığımız fiyatın (1,56 TL) çok ama çok üzerinde.Sadece üreticideki fiyatı konut fiyatına yansıtıyoruz dersek en az yüzde 50 zam yapılması gerekiyor. Yok eskisi gibi elektriği normal piyasa satışı yapılsa durumu hiç düşünmeyin: FELAKET...Evet, sistem kilitlendi. Adeta elektriksiz kalmakla karşı karşıyayız. Ya zam yapılacak ya da kesintiler artacak.İbrahim Kahveci’nin Karar Gazetesi’nde yazısı için tıklayınız…
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER