Arkadaşları bile fark etmedi! Sahte doktor, 8 ay boyunca hastanede muayene yaptı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletine bağlı Sidney kentinde salgın döneminde kaçak olarak hastaneye giren 27 yaşındaki bir kadının, 8 ay boyunca doktormuş gibi çalışması skandal yarattı.

Arkadaşları bile fark etmedi! Sahte doktor, 8 ay boyunca hastanede muayene yaptı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletine bağlı Sidney kentinde salgın döneminde kaçak olarak hastaneye giren 27 yaşındaki bir kadının, 8 ay boyunca doktormuş gibi çalışması skandal yarattı. Diğer doktorların bile farkına varmadığı kadının foyası, resmi kayıtlarda adı geçmemesinin ardından gün yüzüne çıktı.

İNCELEMELER SIRASINDA ÖĞRENİLDİ

Genç kadın, kendini doktor gibi gösterip koronavirüs salgını sırasında 8 ay boyunca hastanede çalıştı. Bankstown-Lidcombe Hastanesinde yaşanan olayda, hastane yönetimi yapılan incelemede kadının Avustralya Sağlık Düzenleme Kurumu'na (AHPRA) kayıtlı olmadığını fark etti.

AMİRLERİNİN DENETİMİNDE ÇALIŞTI

Hastane sözcüsü skandal olaya yönelik yaptığı açıklamada, Ocak ayında işe başlayan kadının, geçtiğimiz pazartesi günü durumun öğrenilmesiyle görevinden derhal uzaklaştırıldığını belirtti. Sözcü, sahte doktorun 8 ay boyunca amirlerinin denetiminde olduğu da ifade edildi.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Eyalet polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken, hastane yönetimi durumu AHPRA'ya bildirdi. Kadının sahte belgelerle hastanede çalışmaya başlamasıyla ilgili de kurum içi inceleme başlatıldı.

Koronavirüs son durum ve son dakika koronavirüs haberleri. Koronavirüs tablosu, covid-19 vaka sayıları.

Arkadaşları bile fark etmedi! Sahte doktor, 8 ay boyunca hastanede muayene yaptı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER